Актуално по ТВ на 15 март

Мъжки времена настъпват в „Един за друг“

Изпитания за съобразителност, сръчност и бърз ум очакват двойките в новите епизоди на „Един за друг“ по NOVA. Тази вечер в 21:00 ч. дамите ще открият новата поредица седмични игри. Те ще се развихрят и ще се превърнат в истински „баш майсторки“, за да оправдаят залозите на половинките си. Мъжете им пък ще ги съветват как се подготвя кола за дълъг път, как се претака зеле и как се поправя смесител на чешма само с помощта на инструкции по телефона. Притежават ли дамите скрити таланти за майстори? Кои от тях ще се справят с предизвикателството и за кои то ще се окаже истински кошмар? Какво предстои да бъде изпитанието за мъжете?
Милка и Желязко продължават да са двойката с най-добър временен резултат и най-голяма сума в сметката си, а Гергана и Радослав, които за пореден път се измъкнаха на косъм от номинации, отново не отстъпват последното място в генералното класиране. Миналата седмица с приключението „Един за друг“ се разделиха Цветомира и Кристофър, които не успяха да се справят достатъчно добре в играта за двойки и бяха изпратени на елиминации.

Коя от останалите 11 двойки ще се окаже застрашена от номинации и кои участници ще напуснат най-романтичното предаване в телевизионния ефир тази седмица? Не пропускайте да разберете в новите епизоди на „Един за друг“ от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA.

Какви промени ще има в държавните зрелостни изпити тази година в "Знание.БГ" по БНТ 2

Този четвъртък (17 март) предаването „Знание. БГ“ по БНТ 2 от 11:00 ч. ще отговори на належащи въпроси за промените при държавните зрелостни изпити тази година. Какви промени ще има и какви затруднения срещат учениците при подготовката си за изпитите?

В този епизод на „Знание.БГ“, ученици влизат в ролята на водещи и оператори и научават повече за тънкостите при реализацията на телевизионно предаване. В рубриката „Малките мислители“ Мартина, Бела и Никола разсъждават какво могат да научат възрастните от децата.

Гости в студиото на предаването за образование на БНТ 2 ще бъдат директорът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов и учителят по български език и литература Мария Чолакова. Учебната кухня в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград отваря вратите си за известни кулинари, които предават опита си на младежите.

 Гледайте „Знание.БГ“ в четвъртък, (17 март) от 11:00 ч. по БНТ 2

Най-важните жени в живота на Наум Шопов в „Търси се“  

Водещите Нели и Меги разговарят отровено с актьора за любовта, детството,
приятелството и бащинството
Специален гост в токшоуто „Търси се“, тази неделя (20 март) от 12:30 по bTV, ще бъде актьорът и водещ на нашумялото предаване „Ергенът“ - Наум Шопов.
Чаровните водещи Нели и Меги ще развълнуват госта със специални емоционални срещи с най-важните жени в живота на Наум.

Първата среща е с неговата любима Теа Минкова, с която скоро ще отпразнуват цяло десетилетие заедно. Дамата ще разкаже за познанството с Наум още от ученическите години. Любовта между тях обаче, се ражда едва след като завършват. Една случайна среща в подлеза на Софийския университет разпалва искрата между тях. Теа ще говори с голямо вълнение за чувствата им и за изпитанията през които са преминали като двойка. И разбира се, откровено споделя за най-голямото щастие, което им се е случвало - да бъдат родители на малката Амая. Какъв баща е водещият на „Ергенът“, зрителите ще разберат от предаването „Търси се“.

Разговорът с майката на Наум – Мариана, ще върне актьора в детските и тийнейджърските години. Тя ще сподели колко затворено дете е бил той и колко трудно му било да споделял емоциите си дори и с най-близките си. През сълзи на очи майката на актьора ще разкаже за загубата на баба му, която си е отишла от този свят преди 2 месеца. Това няма как да не просълзи и самия Наум, който ще сподели за специалната връзка с баба си и как още не е преодолял липсата й.
Зрителите ще видят и дъщерята на Наум и Теа - малката Амая, за която актьорът ще признае, че е най-великото щастие в живота му.

Вълнуващи ще бъдат и срещите с актрисата Луиза Григорова, сестрата на Теа - Ая, която Наум нарича „моя сестра“, както и кръвната сестра на актьора, с която той се запознава чак, когато е бил на 12 години, защото по това време тя е живеела в чужбина.

Истинското лице на Наум Шопов младши зрителите ще видят тази неделя – 20 март от 12:30 ч. само в „Търси се" по bTV.

Елена научава секретна информация за Денис в „Братя“

Въпреки трудностите и подводните камъни по разследването на случая „Йосифов“, инспектор Давидова не се отказва да търси истината. Основната версия за смъртта на Калин сочи, че следователят е убит лично от Топал по време на фаталната престрелка между антимафиотите и групировката на Денис. Бащата на Елена – генерал Давидов – иска да й даде професионални съвети, защото смята, че може да помогне с дългогодишния си опит в системата. Младата полицайка, обаче, не е съгласна, защото държи да се справи сама със случая. Но една секретна информация, споделена от Давидов за Топал, напълно ще я изненада. Каква е тайната, която ще научи Елена?

Ива вече е убедена, че първоначалната идея на Мая да захванат нов бизнес с фирма за почистване, е брилянтна. Тя си представя, че чрез служителите на компанията ще имат достъп до домовете и офисите на клиенти, от които може да набави ценна информация и дори важни компромати. За да изпълни начинанието си, тя има нужда от подкрепата на Радо Андреев, но дали той ще повярва в ползите от тази дейност или директно ще я отхвърли?

Поли вече е започнала живота си начисто и по всичко личи, че лечението й в Щатите е довело до положителен резултат, поне за момента. Отказът на Симо да продължат връзката си я натъжава и тя не може да приеме изцяло позицията му. Затова решава, че ще вземе нещата в свои ръце и ще бъде близо до него, каквото и да й коства това. Готова е дори да си послужи с малко хитрост, за да получи каквото желае. Какъв е планът й и има ли начин да се осъществи, ще стане ясно в следващите епизоди на „Братя“, тази седмица по NOVA.

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ от вторник до петък в 22:30 ч. по NOVA!

"Шивачки" - филмова драма от Людмил Тодоров по БНТ 1

На 20 март (неделя) от 21:00 ч., БНТ 1 ще излъчи драмата „Шивачки“ в неделната поредица „БГ киновечер“.
„Шивачки“ разбулва историята на три момичета от провинцията – Дора, Елена и Катя. Едва 20-годишни, бягат от безработицата в провинцията и пристигат в столицата да търсят работа и разбира се - ... любовта. Единственото, което умеят е да шият, но когато разбират, че никой не търси шивачки, те са готови да приемат всякаква работа. Борят се да оцелеят в една враждебна среда, която се опитва да прекърши невинните им и чисти представи за живота и да им наложи своя морал. Филмът се фокусира върху опитите на новото поколение да оцелява в съвременността - трагични и комични, симптоматични и емблематични герои на днешния ден. Млади, талантливи, активни и невинни, оценявани не по качества и достойнства, а по тънката летва на оцеляването, по приспособимостта към недостатъците и неуязвимостта от пороците в обществото. Борбата им да оцелеят е твърде трудна. Едно от тях става любовница на сводник, второ се забърква в любовен триъгълник и прави опит за самоубийство, а третото - повежда борба, за да спаси двете си приятелки.
Шестият Фестивал на българското кино в Ню Йорк през април 2008 г. е открит с филма „Шивачки“. Лентата печели 5 награди - най-добър игрален филм, режисура и сценарий на Людмил Тодоров, операторска работа на Емил Христов и най-добра актриса на Елен Колева от Годишните филмови награди на Националния филмов център за 2007 г.
Сценарист и режисьор на „Шивачки“ е Людмил Тодоров, оператор Емил Христов, музика Антони Дончев и художник Георги Тодоров. В ролите зрителите ще видят Александра Сърчаджиева, Елен Колева, Виолета Марковска, Асен Блатечки, Филип Аврамов, Гергана Стоянова, Нона Йотова, Юлиан Вергов, Йоана Буковска.
Гледайте „БГ киновечер“ всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Любовният триъгълник се заплита в „Лъжите в нас“

Тази седмица в новите епизоди на драматичната поредица „Лъжите в нас“ зрителите на NOVA ще станат свидетели на още задкулисни игри, изплували доказателства за незаконни деяния, признати истини, премълчани лъжи, тайни и явна любов. Героите ще направят нови крачки към действия, от които ще зависи собствената им съдба, както и тази на „Шперфазер“.

Ирина и Сава са напът да признаят един на друг за тайните си чувства. Единият от тях ще бъде по-смел и ще направи първата крачка, която ще предизвика последствия след себе си. Рая усеща отдалечаването на съпруга си, но дали ще намери сили да действа и ще разбере ли каква е причината за поведението на Сава?

В любовния триъгълник между героите случайно или не ще се озоват още две лица. Изненадващо Бояна ще се превърне в новия близък човек на Ирина и двете жени ще разкрият неподозирани тайни една за друга. Междувременно Виктор все още изпитва силни чувства към Ирина, без да подозира за случващото се между нея и най-добрия му приятел. Ще има ли шанс да й докаже любовта си и как ще реагира тя?

Тази седмица зрителите ще разберат и какво се крие в десетките писма, които Адриана получава от неизвестен подател. Информацията в тях ще обърне посоката на събитията около случилото се с незаконната сеч в Арадиново. Адриана отново ще бъде поставена пред избора дали иска да бъде приятел или истински професионалист. В същото време Сава няма да успее да се справи с проблемите в „Шперфазер“, а Шейтанов ще помоли за помощ стар познат с много опит.

Чия помощ ще потърси Шейтанов? Какви стъпки ще предприеме Сава преди намесата на Шейтанов? Ще се намеси ли Рая в отношенията между двамата? Какво точно ще се случи между Ирина и Сава? Ще разкрие ли някой тайната им? Как ще действат оттук нататък? – разберете в новите епизоди на „Лъжите в нас“ тази седмица от вторник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

"БНТ Представя" филм за Йордан Радичков

Тази сряда (16 март) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“ по БНТ 1 се впуска в „белите преспи“ на театралното творчество на Йордан Радичков с филма „Бялата сцена на Радичков“. Там, където присъстват всички негови представи за човека и света и където присъства невидимото – онова, което не можеш да пипнеш, но което винаги гледа от сцената… или към сцената.

„Правеше ми много силно впечатление в театъра, че ако една фраза аз я напиша и читателят я прочете и то остане само фраза, произнесена между нас двамата, тя има някакъв определен малък ефект. Обаче в театъра - ако има 800 души в салона, тя 800 пъти увеличава своето въздействие, тя може да бъде като взрив, хвърлен в залата. Театърът - мисля, че той е необходим на всички ни… И аз мисля, че в театъра може да се види и играта, и въображението на народната душа.“ , споделя Йордан Радичков.

В „Бялата сцена на Радичков“ зрителите ще видят Методи Андонов - режисьорът, който първи разкрива на Радичков магията на театъра. Във филма участва и театроведът проф. Николай Йорданов, който разказва за емблематичната постановка на Йордан Радичков „Суматоха“, чиито текстове не спират да вълнуват режисьорите и публиката със своята парадоксална и дори фантастична образност от първото ѝ представяне през 1967 г. до днес. В документалния филм участват още проф. Иван Добчев, проф. Маргарита Младенова, проф. Ивайло Христов, Георги Мамалев, Валентин Тенев, проф. Александър Грозев, Кирил Кавадарков. Те си спомнят за срещите с Йордан Радичков, неговото деликатно присъствие по време на репетициите и най-важното – за работата с тези уникални Радичкови театрални текстове, които крият послания дори в ремарките си. Сценарист и режисьор на „Бялата сцена на Радичков“ е Димитър Шарков.

Гледайте поредицата „БНТ представя“ в сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара