Главният прокурор на Ню Йорк предприе стъпки за конфискуване на активите на Доналд Тръмп

Вместо това, офисът на главния прокурор оспори това твърдение, като каза на щатския апелативен съд в сряда, че няма правило, ограничаващо Тръмп до една облигация от едно поръчителство за цялата сума на съдебното решение, за да се ограничи „експозицията на всеки отделен поръчител“.

Щатът също така отбеляза, че съдия Енгорон намери Джулиети за ненадеждна поради нейните „продължаващи лични и професионални отношения с Доналд Тръмп“.

Крайният срок за плащане на гаранцията от 464 милиона долара е понеделник, 25 март.

Наказателни дела срещу Тръмп

Срещу Доналд Тръмп са повдигнати 91 наказателни обвинения по няколко случая. По-специално, това са случаи на плащане на 130 000 долара на порноактриса Сторми Даниел, опит за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г., неправомерно разпореждане с класифицирана информация след напускането му на президентството и други.

На 24 февруари съдията от щата Ню Йорк Артър Енгорон официално нареди на Тръмп да плати 454,2 милиона долара, след като беше признат за виновен в манипулиране на богатство по дело за гражданска измама.

На 15 март делото за измама на бившия президент беше отложено с 30 дни. Изслушването беше насрочено за 25 март, но сега ще се състои не по-рано от края на април.

Наскоро Тръмп помоли една от организациите, признати за виновни в измама, да му помогне да покрие гаранцията му по дело за гражданска измама в щата Ню Йорк.

Източник – The Hill../Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара