National Geographic Channel с филм за Исус

Снимки: National Geographic Channel
С участието на Ник Симънс в ролята на Исус, специалното предаване „ЗАГАДКИТЕ НА ИСУС” на National Geographic Channel разгръща най-ранните страници на евангелията, за да проучи тези мистерии.


„Загадките на Исус“ ще се излъчи на 19 април от 21:00 часа по National Geographic Channel. Премиерният документален филм проучва подробно въпроси, които объркват християните от векове. Независимо от желанието да разкрием всичко за него, 2000 години по-късно седем основни събития от живота му все още не са напълно изяснени. Разказите за Рождеството, липсващите години, свети апостол Петър, Мария Магдалена, воала на Вероника и разпъването на Исус са интерпретирани и дори преиначавани от поколения теолози и учени, а някои основни елементи са били пропускани или забравяни.
Двучасовата програма разглежда причините за седемте загадки и представя изненадващи факти за живота на и учението на Исус. Ник Симънс, син на легендарния член на рок-групата „KISS” Джийн Симънс, изпълнява ролята на Исус в първата си документална драма. Предаването използва красива и артистична кинематография, предлагайки впечатляващ поглед върху събитията.

“Загадките на Исус” е хроника на пътешествието на Исус към кръста с научни коментари и удивителни подробности около все още неразгаданите мистерии в живота му като Рождеството, разказите за чудесата на Исус, липсващите години и други. Загадките започват от раждането на Исус. Популярният образ на бебето, повито в пелени, сред животни, пастири и тримата влъхви се е превърнал в опорна точка на религията и представя по романтичен начин раждането на Исус. Въпреки това, Библията носи съвсем различно усещане – пророчеството за насилствената смърт на Исус. Според някои теории, познатата витлеемска звезда може би е била комета, която символизира тъмното бъдеще на Исус. Също така, смирната, подарена от влъхвите, се използва за подготовка на труповете за погребение и вещае смърт.
Исус е известен с чудесата си – пречиства жена, кървяла обилно в продължение на 12 години, лекува проказа и прогонва демони от обладан мъж. Но според евангелията тези удивителни сили били смятани за опасни от управляващите класи по онова време. Практиките на Исус противоречали на основното вярване, че ритуално нечестивите не трябва да участват в религиозния живот. Той приемал отхвърлените за свои последователи и проповядвал, че всички могат да се присъединят към неговото Небесно царство – радикална идея, която дала надежда на изолираните и отхвърлените.
В последната седмица от живота си Исус отпътувал към политически неспокойния Йерусалим, където бил осъден на смърт. Последната загадка – неговото разпъване – подготвя сцената за раждането на християнството.

“Загадките на Исус” е продуциран за National Geographic Channels International от Juniper Communications с изпълнителни продуценти Самир Шах и Джъстин Харди. Хамиш Микура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел „Международно съдържание”.

За National Geographic Channels International
„National Geographic Channels International” (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е търговско предприятие, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. То подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 45 езика.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара