Как да управлявате вашият телевизор и EON box с едно дистанционно?


Писна ли ви да сменяте дистанционното, когато искате да изключите телевизора или да намалите звука на шумните реклами? 

Изгледайте видеото до края, за да разберете как точно се прави настройката, която ще обучи вашето EON дистанционно да управлява и вашият телевизор. Несъмнено ще ви бъде по-удобно, ако използвате тази функция.

Здравейте, аз съм Кристиян и днес ще ви покажа как с едно дистанционно да управлявате вашият телевизор и EON Smart Box.

✦ Абонирайте се в Patreon: https://www.patreon.com/tbctelevision

Писнало ли ви е от толкова дистанционни? Защо трябва да имаме дистанционно за всеки отделен уред, а не може да ги контролираме с едно универсално? 

Е днес ще ви покажа как да намалите броя им, като ще настроим дистанционното на EON да управлява и телевизора ни. 

Стига толкова приказки да пристъпим към самото изпълнение:

1. Натиснете и задръжте бутоните TV/STB и OK заедно за около три секунди.

2. Зеленият индикатор до бутона TV/STB на телевизионната част ще светне. Това подготвя дистанционното управление за обучение.

3. Пуснете бутоните TV/STB и OK.

4. Въведете 3-цифрения код от приложения списък за съответната марка на Вашия телевизор. Линк към списъкът с кодове за всяка марка ще намерите в описанието. Всеки път, когато натиснете цифра, зеленият индикатор ще мига за кратко.

 а. Ако въведеният код е правилен, дистанционното управление ще го приеме и ще го съхрани в паметта.

 б. Ако въведеният код е неправилен, зеленият индикатор ще мига няколко пъти бързо и кодът в дистанционното управление няма да бъде приет.

5. Зеленият индикатор на дистанционното управление ще се изключи и ще се върне към нормална употреба.

6. Превключете между режимите за управление на телевизора и EON смарт бокс с бутона TV/STB, така че зеленият индикатор на телевизионната част да светне.

7. Проверете дали въведеният код на телевизора работи като 

тествате регулиране на силата на звука на телевизора и включване/изключване. Ако не работи или не работят всички опции за дистанционно управление, повторете процедурата и въведете следващия код за производителя на телевизора от списъка.

ВАЖНО! Преди да въведете кода, проверете версията на дистанционното управление EON, която трябва да бъде 0133.03.07 или по-нова.

Ето как да проверите коя е версията на вашето дистанционно: 

За да проверите версията на дистанционното отидете в меню 

Настройки -> Дистанционно управление. 

В случай, че на екрана на телевизора не се вижда цялата информация за версията на български език, можете да смените езика на английски (меню Настройки -> Език-> Меню), след което отново да превключите на български.

Общо взето това е цялата процедура. Ако всичко е наред ще работи и при вас. Доста по-удобно е или поне на мен ми харесва. Споделяйте в коментарите дали се е получило при вас и какво е вашето мнение по въпроса с многото дистанционни.

Ако видеото ви е било полезно не забравяйте да му оставите един лайк. Ако още не сте се абонирали за канала сега е момента да го направите! Напълно безплатно е! Само натискате тук, тук и камбанката, за да получавате известие всеки път когато кача ново видео.10 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

 1. Аз съм с crown телевизор и пробвах какви ли не кодове. (Тези от вивакомският файл и други в интернет).Всичко бе безуспешно. Препоръки?

  ОтговорИзтриване
 2. Линка за кодовете е в YouTube в описанието на клипа.

  ОтговорИзтриване
 3. Всеки пък, когато изключвам и включвам ТВ се пуска от 8-ми канал.

  ОтговорИзтриване
 4. Здравейте невиждан линк за кодовете

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, линка за кодовете е описанието на клипа. Трябва да го отворите в YouTube и там ще го намерите. Поздрави!

   Изтриване
 5. Здравей моят п риятел също има еон когато индикатора на дистанционното му свети на синьо и изключи остройството телевизора му се изключва автоматичното и когато го включи телевизора му се включва автоматично или иначе казано с едно натискане включва и изключва едновременно телевизора и бокса .А при мен не е така можеш ли да ми съдеистваш

  ОтговорИзтриване
 6. Обиичам те ощеее... и мисля си нощееемм

  ОтговорИзтриване
 7. Не успявам да намеря кода за arielli тв ще съм ти благодарен удариш едно рамо

  ОтговорИзтриване
 8. TV/STB = Television/Set top box

  ОтговорИзтриване
По-нова По-стара