History SD & HD - Програмни акценти – юни 2014 г.

Снимка: History Channel
Ето ги и акцентите от програмата на History Chanel SD & HD за месец юни 2014.

Нова и ексклузивна поредица
ЛУДИ ГЛАВИ
Всеки четвъртък, от 5 юни, 23,00 ч.

Лудите глави винаги са заемали основно място в американската история. Днес обаче са почти изчезнали, като понастоящем са останали само неколцина мъже, които обикалят страната да представят своите каскадьорски шоута и се опитват да си изкарват поминъка си от бизнес, в който колкото е по-голям залогът, толкова повече са парите. Макар че лудите глави не може да разчитат на пенсия някой ден, те обичат това, с което се занимават, и са твърдо решени да поддържат традицията жива. “Луди глави” проследява ежедневието на  трима интересни съвременни професионални каскадьори и техните екипи, когато поемат на път за новия сезон, в който ще се съревновават за рекорди, правото да се наречеш “най-добрият” и тлъсти пачки. Това са последните оцелели от породата на лудите глави, но проследявайки ежедневието им, разбираме, че каскадьорските номера са само част от живота им.

Нова и ексклузивна поредица
СПЕЦОВЕ В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА
12-и сезон. Всеки понеделник, от 9 юни, 22,00 ч.

Отново ще гостуваме на заложната къща “Злато и сребро” в покрайнините на Лас Вегас, където три поколения от семейство Харисън - дядото Ричард, синът Рик и внукът Кори, управляват съвместно фамилния бизнес. Ежедневието им е неизменно изпъстрено с конфликти, но и създава между тях истинска дружба. Всеки от тримата мъже използва придобитите умения и остър поглед за внимателна преценка на ценността на различни предмети – от най-обикновени до такива с историческа стойност. Между тях са кавалерийски меч, мотоциклет “Харли Дейвидсън” и дори чифт боксови круши, принадлежали на Роки Марсиано. От сем. Харисън зависи да определят какво е фалшиво и какво - автентично, докато търсят отговори на занимаващите всички въпроси “Каква е историята на тази вещ?” и “Колко струва?”.

Продължаваща поредица
ВЕЛИКАТА ИСТОРИЯ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО
Всяка неделя, от 23,00 ч.

“Великата история на човечеството” представя значими моменти от изминалите 13,7 милиарда години, проследявайки връзките между човешката история и науката, управляваща Вселената ни, откакто свят светува. Тази относително нова технология за изучаване на историята изследва всичко накуп и поотделно.  Всеки отделен епизод, в който разказа води Браян Кранстън (“В обувките на Сатаната”, “Малкълм”), започва с основна тема - като гравитацията или пък солта, и анализира по какъв начин наличието на нещата, които изграждат света около нас, е предопределило посоката на развитие на човечеството, както и на самия живот, и то в един невъобразим мащаб. Поредицата представя и  мненията на водещи академици и експерти в различни сфери, за да обрисува широка и ярка картина на света около нас.

Нова и ексклузивна поредица
НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ
2-ри сезон. Всеки петък, от 22,00 ч.

“Надпревара за находки: Ню Йорк” представя приключенията на група градски изследователи, заели се със съвременен тип издирване на забравени скъпоценности. В най-гъсто населения град в САЩ човек просто не знае какви изумителни и ценни вещи може да има в складовите хранилища в Ню Йорк и околностите му. Джо П., Майк, Канди и Къртни, Крис и Тад, заедно с аукционера
Джон Люк се завръщат в тази свръхконкурентна битка в търсене и придобиване на изгубени и ценни предмети. Когато тези нюйоркчани участват в наддаването, търгът придобива съвсем различен вид!

Produced by www.globallistings.info



2 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Къде са програмните схеми за др седмица?

    ОтговорИзтриване
  2. Ха-ха. Ще ги имате публикувани до края на деня. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
По-нова По-стара