National Geographic Channel - акцентите за юни 2014

Ето какво ново са ни подготвили National Geographic Channel през месец юни:


Непобедимите (9x60)
от 26 юни, в сряда, от 21:55 часа
премиера на поредицата


Всяка седмица, най-добрите американски фирми влизат в схватка с ценните си продукти. Супер подсилено стъкло, устойчиво на взрив, се изправя срещу изключително силна водна струя. Цистерна с вакуумна помпа, способна да засмуче 10 кубични метра вода за една минута, се състезава с електрoмагнит с товароподемност 9 тона. Огнеупорен плат поема предизвикателството на нажежена военна горелка за газокислородно рязане. Кой ще спечели в схватката на „Непобедимите”?


Търсачи на съкровища (9x30)
от 13 юни, в петък, от 21:55 часа
премиера на поредицата


На 4700 м. надморска височина има 50% по-малко кислород, два пъти повече удари от мълнии, ураганни ветрове и съкровища, които очакват да бъдат открити. Планината Антеро в Колорадо е дом на най-богатите и многобройни находища на скъпоценни камъни, но намирането им не е лесна задача. Въоръжени с малко повече от собствените си ръце и железни прътове, тези съвременни търсачи на съкровища продължават 150-годишната традиция на предшествениците си. Те се борят с майката природа, свлачища и крадци, с надеждата да забогатеят. Вижте как търсят топаз, аквамарин и опушен кварц в най-високите и опасни находища на скъпоценни камъни в Северна Америка.

Иманяри II (28x30)
от 20 юни, в петък, от 20:55 часа
премиера на новия сезон


Ценни късчета от миналото лежат скрити под повърхността из цяла Америка. Хиляди антики очакват да разкажат историята си, от изгубени семейни реликви до находки от бойното поле. Ето къде се намесват тези приятели... Иманярите Ринг Мастър Тим и Кей Джи са незабравима двойка дръзки търсачи на съкровища с метални детектори. Те са запалени историци със заразен ентусиазъм и търсят голям пробив, подобен на онзи на щастливия британец, открил Саксонското златно съкровище. Общуват на собствен жаргон и имат клуб от верни съмишленици. С тях, копаенето в земята е забавно приключение.

Змийско избавление (16x30)
от 20 юни, във вторник, от 20:55 часа
премиера на поредицата

„Змийско избавление” е интригуваща и вълнуваща нова поредица за двама петдесятни пастори, които се уповават на знаци от Библията и укротяват змии. Те ловуват, залавят и се прекланят пред някои от най-опасните влечуги в света. Вярванията им датират от поколения и намират основа в Светото писание.
National Geographic има безпрецедентен достъп до този потаен и незаконен свят.


ПРЕДАВАНИЯ, КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ ЮНИ

Теория на глупостта (14x30) 
всяка сряда, от 20:55 часа
нови епизоди

Обичаме да гледаме как други хора се провалят, особено ако провалът им е грандиозен. В „Теория на глупостта” научни експерти обясняват как и защо някои дръзки начинания се увенчават със злополуки.

Малък - голям свят (8x60)
всеки вторник, от 21:55 часа
нови епизоди

Антропологично проучване на едни от най-колоритните субкултури на хипофизните джуджета в света.

Да строиш в дивото (10x60) 
всеки четвъртък, от 21:55 часа
нови епизоди

„Да строиш в дивото“ е най-дивото строително шоу в историята на телевизията. С помощта на екстремно архитектурно инженерство дизайнерът Пол Димео създава невероятни и неочаквани хижи сред природата в най-недостъпните кътчета на Америка. Тези хижи са чудесни за бягство от цивилизацията: от рая на сноубордиста на хълм над изоставена ски писта до къща на въртяща се платформа, която позволява на собствениците да се наслаждават и на изгрева, и на залеза от верандата си. Всека седмица те се срещат с нов клиент, който притежава трудно достъпен парцел сред природата и мечтае да си построи подслон. „Царете на хижите” осигуряват големите идеи и познанията в строителството. Всяка удивителна постройка, издигната с подръчни материали, е рай в пущинака. Противно на очакванията, училищен автобус може да се превърне във веранда, транспортен контейнер – в наблюдателница, а един порутен обор предоставя материали за чисто нова ловна хижа.

Сервиз SOS II (10x60)
всеки петък, от 20:55 часа
последни епизоди

Втори сезон: Двама изкусни механици, една седмица и 10 000 лири за ремонт, който ще се превърне в изненадата на нечий живот. Добре дошли в „Сервиз SOS”.

Космос (13x60)
всяка неделя, от 20:55 часа
последни епизоди

Водещ на поредицата “Космос” е прочутият астрофизик д-р Нийл Деграс Тайсън. Подобно на легендарната оригинална поредица, новият „Космос” разказва как сме открили законите на природата и сме засекли координатите си в пространството и времето. Той вдъхва живот на неразказани истории от героичното ни пътешествие към познанието и пренася зрителите в нови светове из вселената, за да видят космоса в цялото му величие.

Куфар за края на света 3 (20x60)
всеки вторник, от 20:55 часа
последни епизоди

Това е поредица за обикновени хора, които стигат до крайности, за да се подготвят за природни, изкуствени или космически заплахи за планетата. Колоритни личности трупат купища оборудване, храна и други провизии. Разглеждаме ситуациите и през призмата на науката, за да разберем колко е вероятно катастрофата да настъпи и дали тези хора са достатъчно добре подготвени за нея. Във всеки епизод ви представяме двама души или семейства - изключителни герои с невероятни планове за подготовка и защита. Те очакват катаклизма.

Морски вълци 3
всеки понеделник, от 21:55 часа
нови епизоди

Рибарите от Нова Англия се справят с всекидневните опасности и трудности на законния риболов на един уязвим вид – червения тон. Прекомерният риболов с нечестни способи е намалил числеността му, но тези рибарски общности изкарват прехраната си от поколения само с прът и макара. Те трябва да се състезават помежду си, с големите компании и самите риби, за да свържат двата края.


СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ

Саможертвата (2x16)
от 6 юни, в петък, от 20:55 часа
премиера


„Саможертвата” се състои изцяло от ремастерирани и оцветени архивни материали от Втората световна война, много от които не са излъчвани досега. Филмът разказва за десанта в Нормандия през погледа на онези, които са го преживели. Тези важни за историята дни са представени от позицията на цивилни французи и военни от двете страни на конфликта. Разказите на прочути личности като Дуайт Д. Айзенхауер и Ервин Ромел се преплитат с онези на анонимни войници и граждани като филмовия режисьор Самюъл Фулър и шофьора на Айзенхауер, Кей Съмърсби. От подготовката за десанта чак до освобождаването на Париж, историите на тези мъже и жени ни предлагат въздействаща и безценна интерпретация на този основен исторически момент.

Спасители на бойното поле: Последното укрепление (1x120)
от 15 юни, в неделя, от 21:55 часа
премиера


Войната в Афганистан е към края си и настъпва последния сезон на битки между силите на САЩ и талибаните. Нападенията и насилието са чести. Военновъздушната база в Баграм приютява повече от 35 000 души, които разчитат на защитата на три въздушни отряда: пети екип „Рийпър”, въоръжените сили на 455-та ескадрила и Спасителния ескадрон.

Тайните на Буда (1x60)
от 22 юни, в неделя, от 20:55 часа
премиера


Със стотици милиони последователи, будизмът е една от великите световни религии, но знаем сравнително малко за ранната му история. Едно от най-свещените места за религията е Лумбини, където отдавна се смята, че е бил роден Буда. Там се намират единствените паметници, свързани с живота му, които не са били унищожени или напълно затрупани. В „Тайните на Буда” д-р Робин Конингам и международен екип от археолози получават специален достъп до разкопки в този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Те ще се опитат да разкрият някои от най-големите загадки за ранните дни на Будизма, включително точно кога е живял Буда и дали твърдението за раждането му в Лумбини е фактически обосновано. Откритията им могат да променят историята на една от най-големите световни религии.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара