Зад стените на Европейския парламент – този уикенд в bTV Репортерите

Тази събота, 17 май, от 19:30 часа в bTV Репортерите Ивайло Везенков ще измине близо 2 хиляди километра до европейската столица Брюксел.
Там се решават повече от 50 процента от законите, с които всяка страна членка на ЕС трябва да се съобразява.

В България битката за депутатски места в Европарламента е в разгара си и ще продължи още седмица. Защото наградата си заслужава. Гражданите на ЕС трябва да работят средно 55 години, за да спечелят сумата, която получава един евродепутат за петгодишен мандат - около 1 млн. евро. Как работи тази огромна институция и колко близо е до хората? В навечерието на изборите bTV Репортерите надникват зад стените на Европейския парламент.

В неделя, отново от 19:30 часа, във втората част на материала на Ивайло Везенков, зрителите на bTV ще разберат защо Европейският парламент харчи милиони за пътуваща администрация в три държави. Как всяка седмица всички служители  се местят от Брюксел в Страсбург и Люксембург.  Кой плаща сметката за голямото преместване на тонове документи ще стане ясно в  bTV Репортерите, веднага след централната емисия новини.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара