Отговорът: bTV най-гледана сочат данните на ГАРБ

bTV Новините е най-гледаната телевизионна програма от зрителите през октомври


„Гласът на България” и „Survivor: Камбоджа” са най-гледаните развлекателни предавания, двубоят Лудогорец - Реал Мадрид изстрелва bTV Action на върха при младите зрители

Програмата на bTV през месец октомври е била предпочитаният избор на телевизионната аудитория според ГАРБ. Среднодневният дял на медиата е 1,7 пъти по-висок сред общата телевизионна аудитория и при зрителите на възраст 18-34 в сравнение с този на Нова. Покачване в среднодневния аудиторен дял bTV бележи и в сравнение с месец октомври 2013г. Увеличаването, което медиата регистрира е с 4 пункта (All4+) и с 3 пункта (при 18/34г. и 18-49г.).

Най-гледаната програма през месец октомври е централната емисия на bTV Новините, която е достигнала до средно 1 018 900 души. В челната петица попадат по традиция и bTV Репортерите, а на 7-а позиция се нарежда специалната прайм-тайм програма на медиата в деня на парламентарните избори. „Избори 2014: Пренареждане” е предпочитаната телевизионна програма в деня на изборите и от младите зрители на възраст 18-34г. и 18-49г. Нагоре в класацията се изкачват и предаванията „Лице в лице” с Цветанка Ризова и „120 минути” със Светослав Иванов.

Сред най-гледаните телевизионни програми в ефира на bTV през октомври се открояват „Гласът на България” и риалити форматът „Survivor: Камбоджа”, както и двата пилотни епизода на „Истински истории”, които влизат в челните позиции на класацията при всички таргет групи. На висок интерес от страна на аудиторията се радват още социалният проект „Предай нататък”, „Комиците”, „Папараци”, както и заглавия от филмовата програма на медиата. Сред първите 15 най-гледани програми влизат и двубоите от УЕФА Шампионска лига Лудогорец - Реал Мадрид и Лудогорец - Базел, излъчени по bTV Action. Срещата на тима от Разград с Реал Мадрид е най-гледаната телевизионна програма  при младите на възраст 18-34г. и 18-49г., което изстрелва bTV Action на върха в месецчната класация на младите зрители.

В съревнованието между новините на различните телевизии bTV Новините в 19.00 часа убедително запазват водещата си позиция и тенденция за привличане на близо 2 пъти повече зрители при всички таргет групи в сравнение с централната емисия на втория по гледаемост канал. Сутрешният блок на bTV „Тази сутрин” пък е 2 пъти по-гледан от младите зрители на възраст 18-34 и отчита 92% по-висок аудиторен дял в таргет групата 18-34г. в сравнение със сутрешния блок на Нова.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара