Годишен обзор: Телевизиите през 2014 г. (4)

Шест дни преди Нова година ви предлагаме четвъртото място в нашата класация и своеобразен годишен обзор: Телевизиите през 2014 г.


ЦСКА - Зимбру по ТВ7 и рейтинг данни за финала на световното


Този четвъртък от 20:30 часа ТВ7 ще излъчи на живо първия мач за отбора на ЦСКА от втория предварителен кръг на Лига Европа. Армейците посрещат в столицата най-популярния молдовски отбор Зимбру Кишинев. Стана ясно и кои  срещи ще излъчва ТВ7 от първите пет кръга на родния шампионат. Прави впечатление минимализирания им брой, който е сведен до 2 мача на кръг. Два мача, два все пак при положение, че е в несъстоятелност ТВ7 по някакъв начин се държи, но до кога никой не знае.
1 209 000 зрители средно изгледаха финала на Световното първенство по футбол в Бразилия по БНТ1 и БНТ HD, сочат данните на ГАРБ. Срещата между Аржентина и Германия е гледана и на стрийминг от още 146 792 души.
Постигнатият рейтинг от 17,4% определи Българската национална телевизия като безспорния лидер в телевизионния ефир.
БНТ постигна и рекорден пазарен дял от 59,3%  за слота на финала от Световната купа.
„Резултатите доказват класата на спортния екип на БНТ и възможностите на всеки един от професионалистите в него. Тази година дадохме шанс на младото поколение коментатори и те оправдаха високите очаквания. Получихме много поздравления за работата си, имаше и упреци. Важно е да кажа, че приемаме критиките и няма да спрем да доказваме, че БНТ винаги е била на висотата на големите форуми, които излъчва.” – това каза Даниел Чипев , директор на дирекция „Информация”.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара