Женски битки за трона в средновековна Англия - в „Бялата кралица“ от 7 януари по bTV

На 7 януари от 21:30 часа премиерно по bTV стартира драматичната английска поредица „Бялата кралица“ (The White Queen).
Вдъхновен от сериите новели „Войната на братовчедите“, сериалът разказва историята на три жени, които се борят за трона на Англия.

Действието се развива през 1464 година, когато цялата страна все още се опитва да се съвземе след деветгодишна война. Двете враждуващи групи от едно и също семейство, камарата на Йорк и камарата на Ланкастър, са изправени едни срещу други в борбата за кралския трон и никой не е готов да се откаже преди да е осъществил своите планове. Междувременно, три жени с големи амбиции правят всичко възможно, за да се доберат до най-голямата власт в Англия. Тези жени са Маргарет Бюфорт, Ан Невил и Елизабет Уудвил.
Предателствата, конспирациите и лъжите стават част от ежедневието на дамите и те са готови да пожертват всичко, за да се доближат до трона на Англия. Докато Бюфорт се опитва да превърне сина си Хенри Тюдор в един от управниците на страната, Уудвил обединява сили с противниците си от камарата на Йорк и не след дълго се превръща във властващата „бяла кралица“.

„Бялата кралица“ е амбициозна телевизионна продукция с талантлив актьорски състав, приковаващи вниманието сюжетни линии и незабравими персонажи. Режисьори на поредицата са Колин Тига, Джеймс Кент и Джейми Пейн, а в ролите зрителите на bTV ще видят Дейвид Оукс, Анайрин Барнард, Каролин Гудал, Том Маккей, Бен Ламб, Ото Фарант, Емили Берингтън и други.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара