Феноменът “Под прикритие” тръгва и в Германия

700 000 лв. са приходите за БНТ само за 2014 г. от продажба на сериала


 Най-успешният български сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Под прикритие“, тази вечер тръгва и в Германия. Криминалната драма, която предизвика истински фурор още с появата си в ефира, ще се излъчва по немската телевизия Fox. В Германия сериалът се разпространява  от дистрибуторската компания „Паладиум Медия“.

„Преговорите за продажба на „Под прикритие“ в Германия бяха най-трудните, поради изключително високите технологични стандарти, които трябва да покрива международната версия, за да бъде излъчен в ефир там. Германия е единствената страна, където бяха изпратени допълнителни файлове, за да може да бъдат прецизирани фонограмата и картината на сериала. Това е и втората европейска държава, която излъчва „Под прикритие“ този сезон след Румъния, където поредицата на БНТ беше показана в праймтайм по частната Prima TV“, каза програмният директор на БНТ 1 Севда Шишманова.

Първата серия от първи сезон на „Под прикритие“ зрителите в Германия ще могат да гледат от 21:00 часа. На уебсайта на Fox вече се появиха първите коментари на българи, живеещи там, които изказват радостта си от факта, че ще могат да гледат любимия си сериал и зад граница. В официалната страница на телевизията в интернет са направили цял раздел, посветен на „Под прикритие“, в който са описани героите, сюжета, има видео и снимкова галерия, новини и трейлъри.

От Fox очевидно очакват голям успех на сериала и в Германия, тъй като поставиха рекламата на първия му епизод на корицата на своята фейсбук страница (https://www.facebook.com/foxchannel.de?fref=photo).

700 000 лева са приходите само за календарната 2014 година в бюджета на БНТ от продажба на „Под прикритие“ до декември, когато трябва да бъдат преведени и последните постъпления.

Феноменалният успех на „Под прикритие“ е без аналог в историята на българските сериали – до този момент четирите му сезона са продадени и се гледат от зрителите в 142 територии в целия свят. Вече има заявка от международния дистрибутор – американската компания „Ню филмс“, и за пети сезон.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара