БЛИЦ: НОВА не спира да краде от нас

Вчера колегите от БЛИЦ пуснаха статия написана от Румен Илиев, в която изразяват възмущението си от нецитирането им като източник на информация използвана в НОВА ТВ.


Ето и цялата статия на колегите:

Нова телевизия не спира да краде информация от другиго, без да цитира. Нещо типично за същността й.

Агенция БЛИЦ първа разкри онзи ден за съвместната акция на МВР и УЕФА за манипулиране на футболни мачове у нас. Всички останали медии колегиално ни цитираха, само не и Нова. Там се направиха на заспали, въпреки подадения им сигнал, че са постъпили некоректно.

Наглостта продължи и вчера. БЛИЦ разкри и за заплашителните смс-и, които президентът на БФС Борислав Михайлов е получавал. В Нова пак се направиха на откриватели на нови земи и на недосегаеми. Макар че лично аз разговарях с Николай Василковски – един от репортерите им. Просто той се случи на телефона. Василковски измънка нещо, след което никаква реакция – ни вопъл, ни стон.

В сайта на телевизията продължи да си стои новината, в която, цитирам по памет, пишеше следното: „От МВР признаха пред Нова телевизия, че Борислав Михайлов е получавал телефонни заплахи”.

Дребен и изтъркан трик, с който да прикрият, че не те са първоизточникът на информацията. Най-напред тя се появи в БЛИЦ - в 12:07 часа, а в Нова - час по-късно.

Проблемът е, че с господата от въпросната телевизия трудно можеш да говориш. Там се мислят, че са всевишни, че се движат в друга орбита - какво се движат, направо си летят.. Че ние сме някакви си там прашинки. И най-нагло крадат новини. А и не само новини. Те си крадат по принцип. Въведе ли нещо ново bTV, „новаците” – хоп, отмъкват го и го прилагат при тях. Всичко се копира от водещата телевизия и се пренася в Нова.
После се чудят защо рейтингът им не е висок... Ако не е спортният им отдел, където наистина работят професионалисти и най-вече – лоялни хора, имиджът на Нова съвсем ще застарее.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара