Спорт по ТВ - Пренареждане

Формула 1 по Diema Sport стартира тази сутрин.


TV+ обяви спортния си календар за 2015 година. От него стана ясно, че са разменили Формула 1 за Спийдуей Гран При сериите. Възможно е дългите преговори между Булсатком и Нова Броудкастинг да са включвали в сделката и правата за шампионата на най-бързите мъже. Факта че до преди 2 седмици на сайта на TV+ стоеше реклама на сезон 2015 във Формула 1, която бе премахната, а сега правата се озоваха в Нова Броудкастинг Груп, което ги праща в платения канал Диема Спорт. Тази седмица ще се излъчват само квалификацията и състезанието в Мелбърн, а не е ясно дали в следващите стартове ще бъдат предавани и свободните тренировки, както беше по F+. Освен това вероятно съпътстващите надпревари от GP2 Сериите няма да се излъчват.

В каналите на БГ САТ АД остава само Световния шампионат по раликрос и Moto GP. Ще се излъчват отново и надпреварите в шампионата на Ред Бул за млади пилоти към Moto GP. Новото през 2015 е Speedway GP и Speedway World Cup, които до края на миналия сезон излъчваше Нова Спорт.

Продължава излъчването на тенис от ATP и WTA, както и перлата в короната на световния тенис турнира Wimbledon.

Голф турнирите "По пътя към Дубай" също остават в каналите на БГ САТ. Плажния волейбол също ще присъства в програмата. Освен тях Световния Гран При турнир и Световната купа във волейбола са част от нея, а в допълнение и Световното клубно първенство в този спорт.

Мачовете на Владимир Кличко и още няколко галавечери ще се излъчат в първите месеци на 2015. В програмата ще има и доста турнири по лека атлетика.

И това, което вълнува футболните запалянковци Примера дивисион изглежда ще остане при БГ САТ и следващият футболен сезон. Освен нея Примейра лига, Ередивиси и руската Премиер лига продължават излъчването си в ефира на медията. Купата на Холандия също е част от програмата.

Целият спортен календар можете да видите тук: http://tvplus.bg/files/pdf/SPORTEN_CALENDAR_2015.pdf

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара