Премиерен драматичен сериал по AMC

AMC съобщава, че премиерата на новия драматичен сериал в осем части „Хора“ / “Humans” ще се състои на 23 октомври в 23.00 ч.
Действието на филма „Хора“ / “Humans”, заснет в покрайнините на Лондон, се развива в паралелна реалност, в която най-новата задължителна техническа придобивка на всяко заето семейство е "синт" – високоразвит домашен помощник с изкуствен интелект, наподобяващ поразително човешко същество.

В реалния свят, в Нагасаки, Япония, предстои откриването на хотел, обслужван в по-голямата си част от роботи.  Драмата „Хора“ / “Humans”, в която все повече хора обмислят дали да не си купят собствен синтетичен домашен помощник, изследва сложните последствия, които новата високоразвита технология би могла да има върху хората. В центъра на четирите паралелни сюжетни линии на "Хора" е разединеното, но обичащо се семейство Хокинс. Когато Джо Хокинс решава да инвестира в "синт" – най-новата задължителна техническа придобивка на всяко заето семейство, той се надява, че все по-обтегнатите му взаимоотношения със съпругата му Лора ще се подобрят, тъй като роботът-помощник ще им осигури отново времето, от което така отчаяно се нуждаят, за да възстановят връзката си като двойка и като семейство.  Новият „синт“ Анита, който е последният хит на пазара, превръща за отрицателно време разхвърляния им дом в оазис на доволството, изпълнен с чистота, ред и добра храна.  Но, Лора изпитва известно безпокойство по отношение на Анита. Нещо не е наред.

Все по-голям брой хора загърбват своя скептицизъм и резервираност, приемайки в семействата си представители на „синт“. Вдовецът Джордж Миликан е създал близка връзка със своя старомоден „синт“ Оди, на когото гледа по-скоро като на син, отколкото като на бездушна машина. Когато Оди започва да проявява дефекти, Националната здравна служба го замества принудително с новия неумолим модел Вера, предназначен да се грижи за възрастни хора.  Джордж е принуден да крие привързаността си към Оди, за да не даде повод на властите да го конфискуват.  В същото време един млад мъж на име Лео и неговият „синт“ Макс търсят отчаяно човек от миналото на Лео. Но, кой е той и защо им е необходим? И защо Макс изглежда толкова различно от останалите „синт“-ове? Лео и Макс са преследвани от тайнствен мъж на име Хоб. Той е решен да разкрие тайна, която може да разруши човечеството в сегашния му вид.

Накрая, Д.С. Питър Дръмонд – служител на Работната група по специални технологии, разрешава споровете по отношение на „синт“, за да преодолее неудовлетвореността си, породена от безукорния синтетичен физиотерапевт на своята съпруга. Дръмонд прекарва по-голямата част от времето си, зает с чиновнически дейности и решаване на незначителни проблеми, тъй като „синт“-овете почти никога не дават дефекти, докато един ден не се налага да разследва случай, който излиза извън рамките на очакванията.

Сериалът е получил множество положителни отзиви от критиката.  Клуб „Ей Ви“ го определя като "завършена смес от семейна драма, научно-фантастичен трилър и филм-размисъл върху отчуждението ", а „Дъ Рап“ го охарактеризира като "леко забавен, будещ размисъл, страховит представител на научната фантастика, отличаващ се с приятни изпълнения и добър сценарий."  „Дъ Ню Йорк Таймс“ коментира свежестта на драмата, "дължаща се на множеството сюжетни линии и на отзивчивия състав, неподдал се на изкушението на опростенчеството", а RogerEbert.com прави извода, че ""Хора" представлява интелигентен принос към дългогодишния дебат [по въпроса в какво се състои човешкото] благодарение на силния си сценарий, интелигентната игра и, преди всичко – на тайнствената и объркваща атмосфера, която ни кара да се питаме какво точно искаме да се случи."

Завърналият се за втори сезон "Хора" отбеляза впечатляващ рейтинг с премиерата си в САЩ и Великобритания.  Премиерата му по AMC в САЩ привлече 2.5 милиона зрители, което го направи пети по успех премиерен сериал на сезона сред всички кабелни драми.  Във Великобритания премиерата привлече 23% от зрителската аудитория, излизайки начело сред драмите, излъчвани по Канал 4 през последните над 20 години.

Филмът “Хора” е заснет с участието на Уилиам Хърт (“A History of Violence”, “Damages”) в ролята на д-р Джордж Миликан, Катрин Паркинсон (“The IT Crowd”, “The Honourable Woman”) в ролята на Лора Хокинс, Джема Чан (“Sherlock,” “Dr. Who”) в ролята на Анита, Том Гудман-Хил (“Mr. Selfridge”, “The Imitation Game”) в ролята на Джо Хокинс, Луси Карлис (“Code of a Killer”) в ролята на Мати Хокинс, Колин Морган (“Merlin,” “The Fall 2”) в ролята на Лео, Пикси Дейвис (“Utopia”, “The White Queen”) в ролята на Софи Хокинс, Айвън Джеремайя (“The Hollow Crown”) в ролята на Макс, Тео Стивънсън (“In Bruges”, “Fred Claus”) в ролята на Тоби Хокинс, Емили Берингтън (“24: Live Another Day”, “Sons of Liberty”) в ролята на Ниска, Нийл Маскел (“Utopia”) в ролята на Д.С. Питър Дръмънд, Уил Тюдор (“Game of Thrones”) в ролята на Оди, Ребека Фронт (“The Thick Of It”, “Just William”) в ролята на Вера, Дани Уеб (“Dr. Who”, “Being Human”) в ролята на Хоб и Соуп Дирису (“Utopia”) в ролята на Фред. Сценарият на "Humans" е дело на двойката английски сценаристи Сам Винсънт и Джонатан Бракли (“Spooks,” „Spooks: The Greater Good“) и се базира на отличената с награда шведска научно-фантастична драма “Real Humans”.

Сериалът е продукция на Kudos (“Utopia”, “Broadchurch”, “The Hour”) съвместно с Matador Films (“Real Humans”).  Режисьор – Сам Донован (“Utopia”), изпълнителни продуценти – Джейн Федърстоун (“Broadchurch”, “Utopia”, “The Hour”) и Дерек Уакс (“The Hour”, “Occupation”, “Lip Service”) за Kudos, заедно с Крис Фрай (“The Smoke”) – продуцент за Kudos, и Хенрик Уайлдман и Ларс Лундстрьом за Matador Films. Сериалът беше предоставен на Channel 4 във Великобритания от Пиърс Венгер, Бет Уилис и Саймън Максуел, и Кристин Джоунс и Джоел Стилърман за AMC. Дистрибуцията се осъществява от Endemol Shine International.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара