Едни от най-успешните трилъри през октомври по TV 1000

През месец октомври TV 1000 ще представи някои от най-успешните и горещо приветствани от критиката трилъри през последните години.
Премиерите ще се излъчват всеки понеделник от 21.30 ч., като филмовият маратон стартира на 5 октомври със „Зад свещника”. Седмица по-късно е ред на „Сектор 9”, на 19 октомври ще се излъчи „Византия”, а на 26 октомври – „30-дневна нощ”.

В биографичния филм „Зад свещника”, базиран на мемоарите на известния пианист Скот Торсън, режисьорът Стивън Содърбърг разглежда отношенията между Либерачи (Майкъл Дъглас) и неговия дългогодишен партньор Торсън (Мат Деймън). Либерачи е известен пианист и любим изпълнител на мнозина, популярен с атрактивното си поведение на сцената. През лятото на 1977 г. той започва петгодишна любовна връзка с много по-младия от него Торсън. Макар че на пръв поглед двамата изглеждат твърде различни един от друг, те бързо установяват връзка, която ще отведе Торсън на едно шеметно пътуване през бляскавия свят на шоубизнеса.

Номинираният за „Оскар” научно-фантастичен трилър „Сектор 9” връща зрителите 28 години назад, когато извънземните са осъществили първи контакт с хората. Третирани като бежанци, извънземните са били последните от вида си. Правителството на ЮАР ги настанява във временен дом в Сектор 9, докато политици и световни лидери обсъждат как да се справят със ситуацията. Хората научават за присъствието на нежеланите натрапници и на частна компания е възложена задачата да контролира извънземните, като основната й цел е да разбере как функционират техните оръжия.

Трилърът „Византия” разказва за времето на Наполеоновите войни, когато младата Елинор (Сирша Ронан) е изоставена от майка си Клара (Джема Артъртън), за да се впусне в страстна любовна връзка. Два века по-късно и двете се укриват и търсят убежище в западащ морски курорт. Там Клара е привлечена от една самотна душа на име Ноел, наследил току-що хотел „Византия” - някога процъфтяващ мотел, изпаднал в изключително занемарено състояние. Не след дълго по-възрастната вампирка превръща „Византия” в импровизиран публичен дом, в който тя и нейната млада спътница могат да утоляват жаждата си за човешка кръв и същевременно да останат в сянка.

Историите с вампири продължават и във филма „30-дневна нощ”, който отвежда зрителите в Бароу, Аляска, където една вечер може да продължи цяла вечност. Заради местоположението си далеч на север от Арктическия кръг всяка година този град потъва в мрак за 30 дни. Макар местните хора да са свикнали с продължителните периоди на тъмнина, тази година нещо зловещо е на път да излезе на повърхността.

Освен премиерите всеки понеделник, TV1000 е посветил вечерите от петък до неделя на филми, изпълнени с интриги и страх. Сред интересните заглавия са и „Талантливият мистър Рипли”, „Конспирацията Ешелон”, „12 маймуни”, „Преводачката”. Още за продукциите на TV 1000 можете да откриете на http://tv1000.bg/, както и на Facebоок страницата на канала.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара