Какво се случва с героите в сезон 3А на сериала „Пази се от живите мъртви“?

В очакване на премиерата на сезон 3А на сериала „Пази се от живите мъртви“ по AMC на 5-ти юни

Какво се случва с героите в сезон 3А на сериала „Пази се от живите мъртви“?

Медисън Кларк (В ролята Ким Дикенс)
“Дяволът, когото познавате…”
В сезон три Медисън става безмилостна. Тя е решена вече да не повтаря грешките от миналото. Ако това означава да бъде брутална, нека да е така. В процеса на развитие на Медисън през този сезон ще видим образът й да добива все по-тъмни краски. Нейните цели са благородни, но средствата й са морално неприемливи. Тя ще се сбогува със съчувствието – и ще рискува онези, които са й най-скъпи. Докато търси Ник, Медисън води Травис и Алиша през последиците на битката, с която завърши сезон две – битка, която можеше да коства живота на Ник и Лусиана. Медисън е възстановила връзката си с Травис, но Алиша е емоционално съсипана от убийството на Андре. В търсене на Ник те ще се отправят към северните части на Съединените щати. Това, което ще открият, дава на семейството й надежда, но изисква и жертви – ще се пролее кръв. Майчинският дълг на Медисън няма да отслабне и тя ще се превърна в нашата кралица на апокалипсиса.

Травис Манауа (В ролята Клиф Къртис)
“Природата винаги побеждава...”
Травис е имал предвид нещо друго, когато преди много време е изнасял лекции за Джек Лондон и „оцеляването“. Апокалипсисът го е изтощил и съсипал. Но, дали сега той няма да му помогне да се възстанови? Той цени това, което е останало от неговото семейство. Той обича Медисън и има дълг към Алиша. Травис ще ги защитава, но ще направи това по друг начин. Травис се е опитал да прояви съчувствие и е платил цената за това. Той е загубил частица от себе си, но тя е била заместена от нещо по-силно. Сега той се чувства по-близък с Медисън от когато и да било – и двамата са извършили тъмни дела, и двамата са загубили синовете си. Медисън е направила жертви заради Травис, а той е готов да извърши убийство заради нея. Той не е изпълнил предсмъртното желание на Лайза да защитава сина им, но е решен да защитава това, което е останало. В началото на сезон три Травис проявява спартанска взискателност; неизпълненото му задължение е основното нещо за него. Но, дали ще успее да получи изкупление?

Ник Кларк (В ролята Франк Дилейни)
“Изкуплението на блудния син…”
Първото действие на Ник като водач отвежда всички в капан и смъртоносната им среща с военното формирование разпръска членовете на Колония из Тихуана. След като в крайна сметка събира живите и намира надежда, той скоро попада в по-мрачен и отчаян свят в края на сезон две. Ник е израснал много. С изключение на краткия миг, в който е мислил, че носи нещо добро на Лусиана и хората й, той е получил добър урок и вече не се смята за безсмъртен. Духовността, която е търсил в Колония, може да съществува или не, но с навлизането в сезон три той трябва да се възроди.

Алиша Кларк (В ролята Алиша Дебнъм-Кери)
“Мисля, че съм в беда…”
През сезон две Алиша узря и сега тя и майка й са по-близки от всякога. Ник вече не й е съперник в сърцето на майка й и това е донесло на Алиша чувство за цел и увереност. В условията на Апокалипсиса бързината на действие може да означава живот или смърт – твоята или на някой друг. Алиша вече също е отнела живот – нещо, което майка й никога не е искала или очаквала от нея, но в някои отношения този факт свързва по трагичен начин майка и дъщеря. Разтърсена от убийството на Андре, което е извършила, за да защити Травис, Алиша е погубила бъдещето си и има нужда от някого или от нещо, което да вини. Ако намери такъв човек или такова нещо, може би ще успее да осмисли извършеното.

Виктор Странд (В ролята Колман Доминго)
“Кое има стойност в този свят?”
За последно видяхме Странд в огледалото за обратно виждане, докато Травис, Медисън и Алиша бягаха от разрухата, която бяха предизвикали в хотел „Росарито бийч“ Възстановявайки се от прободната си рана, той все още не беше в състояние да тръгне на път и остана там, където имаше храна, вода и относителна безопасност. Преценявайки следващите си ходове сред общността на бегълците от хотела, Странд остава верен на думата, дадена на Медисън при раздялата им: Той ще оцелее. Той винаги е умеел да анализира бързо всяка ситуация и да се приспособи към обстоятелствата. Но загубата на Томас и Абигейл е нещо различно, което нарушава равновесието на Странд, а заминаването на Медисън с Травис и Алиша не подобрява положението. Както Алиша трябва да намери причина, за да оцелее, така Странд трябва да намери причина, за да живее. Той има нужда от смяна на компаса, за да набележи нова цел, и от нова валута, за да финансира пътуването. Кое има стойност в този свят сега?

Офелия Салазар (В ролята Мерседес Мейсън)
“Винаги съм била на крачка след надеждата…”
Офелия доказва, че е не по-малко способна да оцелее от своя баща. Освободена от родителите си и от товара, който те са представлявали за нея, но намираща се в зависимост от хора, които не са й семейство, Офелия избира различен път. Тя избира да отхвърли Апокалипсиса и фатализма. Тя се е опитала да достигне до мъжа, когото някога е обичала и изгубила. Офелия е изобретателна като своите родители и умее да обърне ситуациите в своя полза. Тя вече не вярва в убежището и е престанала да бъде поддръжник и закрилник. Тя ще се върне при Медисън и своето семейство, но в момента тя е жената, която ги е изоставила в заразения от зомби хотел и е откраднала превозното им средство. Тя е тръгнала по следите на надеждата, но каква отплата ще получи? И кой е тайнственият мъж, изправил се срещу нея на границата?

Лусиана Галвес (В ролята Даней Гарсия)
Когато нямаш нищо…”
Когато нямаш нищо, не можеш да загубиш нищо. Лусиана е жена, която е свикнала да се абстрахира от нещата. Тя е направила това, когато е напуснала дома си, за да тръгне към Тихуана. Тя е направила това, когато майка й умира, опитвайки се да стигне до нея, когато брат й Паоло е заловен от Сомбра и когато нейният пророк се оказва фалшив. Тя е силна жена – силна преди Апокалипсиса, силна по време на Апокалипсиса, но сега силата й отслабва. И не само заради изстрела, който я повали в края на сезон две – тя е загубила хората си, дома си и сега се чувства наранена, грижейки се единствено за Ник. Тя знае, че неговата обичайна реакция е бягството. А единственото му лишено от егоизъм действие, единственият път, в който се е завърнал, е станал причина за смъртта на много от нейните хора и собственото й раняване. Лусиана е обзета от съмнения относно бъдещето си и Ник е този, който трябва да укрепва духа й и да я убеди, че трябва да се бори, да оцелее заради това, което е загубила. Тя има задачата, дълга да оцелее в условия, в които другите са паднали, и да се бори за онова, което семейството й е загубило.

Джеремайя Ото старши  (В ролята Дейтън Кали)
Патриотично настроен охранител на границата, който се възмущава от насилието на местния картел и незаконната имиграция, Ото е обикалял животновъдната си ферма и се е свързал с други хора и организации от Югозапада, мислещи като него. Той е изградил мрежа, станал е водач и е изготвил план за непредвидени обстоятелства при неизбежното рухване на Американската империя, който не е проста стратегия за оцеляване, а ръководство за самостоятелно справяне за въстаналото общество. Ото винаги е очаквал падането на демокрацията, но не е предвиждал възхода на Мъртвите. И двата случая дават възможност за ново съзидание. Хората от ранчо „Броук джоу“ са готови, пътищата са очертани. Дали това ново общество в процес на формиране ще предложи надежда на семейството на Медисън?

Трой Ото (В ролята Даниел Шърман)
Най-малкият син на Джеремайя Ото - Трой, е прегърнал насилието на Апокалипсиса. Той би убил, за да защити баща си, семейството си и хората си – и често го прави. Независимо, че е израснал в същите условия като брат си, той е станал по-див, липсва му умереността, която образованието е придало на брат му. Той е изключително недоверчив към външните хора и по-войнствен от по-големия си брат. Трой има своята тъмна страна, но макар че се държи като психопат и садист, той притежава голяма харизма, която привлича хората към него. Изолационизмът на Трой подхожда повече на убежденията на баща му и това може да го направи по-подходящ за водач в този нов пост-апокалиптичен свят. Освен това, той може да го направи по-популярен сред последователите на баща му.

Джеремайя „Джейк“ Ото младши (В ролята Сам Ъндърууд)
Първородният син на охранител на границата, който е прекарал живота си, подготвяйки се за краха на демокрацията, Джейк е потомък на семейство, подготвящо се за бедствие, изпитващ смесени чувства към войнствената философия на баща си. Баща му се е погрижил Джейк да получи такова образование, което да му даде възможност да бъде консултант на своя баща-националист. Но, по време на престоя си в училището, Джейк е получил по-широк поглед върху света и е започнал да разпознава по-грозната страна от идеологията на своя баща. Джейк е готов да съзидава отново заедно с баща си, но те не споделят едно и също мнение за по-добрата нация. Докато баща му иска да постигне целите си на всяка цена, Джейк не е толкова склонен да пролива кръв. Джейк е добрият син, който се чувства длъжен да поеме мисията на баща си. Но, дали е готов за тази задача? И дали неговите хора, хората на баща му, ще го последват?

Лола Гереро (В ролята Лисандра Тена)

В стария свят Лола Гереро е работила във водоснабдителната компания, отговаряща за пречистването на водата в язовир „Гонсалес“ извън Тихуана и за водоснабдяването на града и неговите околности. След нашествието тя е станала нещо като светица за хората от града, ръководейки масите и борейки се да осигури лекарства за болните и умиращите. Когато язовир „Гонсалес“  е превзет от недотам почтени сили Лола започва да се разкъсва между предаността си към хората и необходимостта си да защитава резервоара. Тя е хваната в менгеме, докато не пристига един дух, за да освободи светицата.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара