Пред какви дилеми ще ни изправи изкуственият интелект - в UpDate по Bloomberg TV Bulgaria този уикенд

Темите на фокус тази седмица в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria:


Кои професии би заменил изкуственият интелект, какви ще са икономическите и обществените последици от това и какви етични проблеми трябва да разрешим като цивилизация, която съжителства с роботи?

На тези и още въпроси ще отговори Константин Василев, предприемач с интерес към изкуствения интелект.

Доколко са развити тези технологии и какви дилеми може да възникнат в бъдеще - можем да видим на 1 юли, събота, отг 19:30 ч. в технологичното предаване.

Електропроводите в почти цяла България вече са "инспектирани" от дронове. През последните години тези технологии развиха силно своите функционалности. Те вече не се влияят от вятъра както преди, батериите им са по-издръжливи и са устойчиви на дъжд и промени в температурите. Това постепенно ги превръща в индустриално средство за мониторинг и контрол.

Как става всичко това, разказват Йордан Мераков (гл. изп. директор на Power Drone) и Андрей Бъчваров (генерален мениджър на BICA) – в неделното издание на UpDate.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара