bTV Cinema е най-гледаният тематичен канал в понеделник вечер

Премиерата на „Боговете на Египет“ събра по-голяма аудитория от тази на Нова ТВ,  Седмицата на Древен Египет продължава до 7 юли


Зрелищната премиера, с която започна Седмицата на Древен Египет по bTV Cinema, изстреля филмовият канал на bTV Media Group в топ 3 на най-гледаните телевизии в понеделник вечер.

Приключенският фентъзи екшън „Боговете на Египет“, разкриващ сблъсъка за власт между египетските божества Сет и Хор, донесе на bTV Cinema аудиторен дял от 19,7 %, по данни на ГАРБ (18-49).

bTV Cinema е първият по гледаемост сред всички тематични канали на аудитория 18-49, като в най-гледаното време (праймтайм) се нарежда на трето място по аудиторен дял (10,2%). По време на самата премиера bTV Cinema има по-голяма аудитория от Нова ТВ. bTV Cinema е с аудиторен дял 19,7%, bTV – с 22,1%, а Нова ТВ – с 16,1.

До 7 юли всяка делнична вечер в 21:00 ч. в ефира на bTV Cinema ще продължат да оживяват едни от най-ярките образи от античната цивилизация.

На Тутанкамон,  последния наследник на могъща фамилия, управлявала Египет векове наред, ще бъдат посветени филмовите вечери във вторник, сряда и четвъртък. Младият фараон става най-известният владетел на Древен Египет след откриването на гробницата му през 1922 г., макар че не е оставил забележима следа в своето управление. Зрелищната продукция в три части е с участието на Бен Кингсли, Ейван Джогиа, Сибила Дин и Александър Сидиг.

Използвайки последни открития на техниката в областта на визуалните ефекти, режисьорът Ридли Скот вдъхва нов живот на историята на непокорния предводител Моисей (Крисчън Бейл), надигал се срещу египетския фараон Рамзес (Джоел Еджертън), организирал изумителното преселение на 400 000 роби, спасявайки ги от смъртоносни бедствия в Египет. Тази епична история е в основата на „Изход: Богове и царе“ (Exodus: Gods and Kings, 2014) в петък вечер, 7 юли.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара