Журналисти посетиха снимките на „Explore Bulgaria”

Новият водещ – Драго Симеонов споделя първите си впечатление от приключението „Explore Bulgaria”

В средата на този месец стартираха снимките на локалната продукция на National Geographic - „Explore Bulgaria”. За четвърта поредна година документалният канал и ОББ ще си партнират в реализирането на проекта, направен специално за българската аудитория. Новият сезон ще се излъчва през есента по National Geographic България.

Четвъртото издание на предаването разглежда изцяло нови теми и ще се различава по формат и насока от предходните. Този път поредицата се впуска в градска експедиция, начело с новия водещ – Драго Симеонов. Тя ще отведе екипа и зрителите на предаването до малко познати кътчета и ще разкрие скрити истории и факти за София. Продукцията следва новата стратегия на National Geographic да отвежда аудиторията си по-далече, по-дълбоко, отвъд познатото.

По повод подготовката на предстоящия сезон, National Geographic и АГИПРОП дадоха възможност на ограничена група от журналисти да посетят снимките на локалната продукция „Explore Bulgaria”.

Визитата съвпадна със заснемането на един от най-ърбан насочените епизоди от поредицата. На снимките Драго Симеонов се впусна в нелеката мисия да допринесе със свое свежо и цветно графити произведение към, иначе сивата, градска среда. Той с ентусиазъм прие предизвикателството и с типичния за него слънчев позитивизъм, се отдаде на творческата задача. За да бъде максимално автентично преживяването, водещият се ползваше и от насоките и помощта на талантливия графити артист с емблематично име – Борис Христов.

По време на посещението на снимките журналистите имаха възможността да се срещнат и разговарят с новия водещ на предаването. Той сподели пред тях част от преживяванията и вълненията, през които е преминал, както и начина, по който участието му в проекта е променило погледа му към столицата и му е дало възможност да преоткрие София.

„Макар че съм кореняк софиянец, София има лице, което виждам всеки ден, но не познавам. Тя всъщност има много лица, които „Explore Bulgaria“ ми помага да опозная. При други обстоятелства вероятно просто щях да продължа да ги подминавам. Това е едно пътешествие не само навън, но и вътре в мен самия. Опознавайки тази неизвестна за мен София, опознавам и себе си.“, сподели Драго.

Журналистите успяха да се срещнат и с продуцента на продукцията – Мартичка Божилова, част от АГИТПРОП, която разкри подробности около другото лице на „Explore Bulgaria” – идеите, предизвикателствата по реализирането на един висококачествен продукт на локално равнище, както и особеностите на един подобен амбициозен проект.  


Приключението на екипа по заснемането на новия сезон продължава, а зрителите ще имат възможността да се насладят на шестте епизода, всеки изпълнен с авантюристични преживявания, още през есента.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара