History SD & HD: Програмни акценти – август 2017 г.

Представяме ви акцентите в програмата на History SD & HD за месец август 2017 г.

Нова ексклузивна поредица
АМЕРИКА: СМЕЛИТЕ ПЪРВООТКРИВАТЕЛИ 
1-ви сезон. От 27 август, всяка неделя, 23,00 ч.

Тази продуцирана от HISTORY® документална поредица представя историята на Америка и на хората, създали я такава, каквато е днес. Предстои да видим хроника на процесите на имиграция в САЩ на различни етнически групи посредством исторически събития, в това число холандската търговия с кожи, създаването на пощенската марка от ирландски имигранти, калифорнийската треска за злато, Великата миграция на афроамериканци на север и запад, и изграждането на  Трансконтиненталната жп линия, която намалява времето за пътуване от Изтока до Запада от шест месеца на една седмица. Поредицата включва интервюта с наследници на предците първооткриватели, чиито истории присъстват във всички епизоди, както и географски изображения, представящи как САЩ са били населени. Америка: Смелите първооткриватели разкрива великите сили, дали подтик на човечеството да пътува и прави открития.

Нова ексклузивна поредица
ЗАГАДЪЧНИ АНТИКВАРИ
1-ви сезон.  От 7 август, всеки понеделник, 23,00 ч.

Ежедневно из САЩ са откривани странни артефакти, сочещи към минало, за което знаем малко. Екип учени проучва различни места из цяла Америка в отговор на подадените хиляди сигнали за намерени предмети, които не може да бъдат обяснени. За първи път обикновени хора навред в Съединените щати ще бъдат посетени от археолози в търсене на важни улики от миналото. Тези учени ще изследват и тестват артефактите, ще ги датират и ще дават реални отговори относно произхода на разнообразни любопитни хорски находки. Някои от тях може да променят всичко, което знаем за миналото на Америка. Други предмети няма да имат значение. Но е възможно и някой да попадне на нещо, което ще преобърне историята на Съединените мерикански щати.

Продължаваща премиерна поредица
ПЛАНИНАРИ
6-ти сезон. От 16 август, всяка сряда, 22,00 ч.

В Америка още има хора, чийто поминък е свързан единствено със земята - с лов и залагане на капани. Така осигуряват живота на семействата си. Това са планинарите. Оцеляването им зависи от умението да прилагат древни умения, усъвършенствани от стотици години. Поредицата представя няколко различни мъже от Апалачите, от Скалистите планини, както и от Аляска, надпреварващи се със зимата, докато се опитват да се сдобият с парите и нещата, нужни за оцеляване, преди да настъпят най-студените месеци от годината.

Продължаваща премиерна поредица
НА ЛОВ ЗА АВТОМОБИЛИ
5-ти сезон. От 3 август, всеки четвъртък, 22,00 ч. и 22,30 ч.

Дани Кокър - Графа е легенда в Лас Вегас. Той намира, възстановява и персонализира автомобили и мотоциклети класика, след което ги превръща в печалба. Известен и с честите си появи в поредицата Спецове в заложната къща, Дани се е отдал изцяло на американските тунинговани коли и мотоциклети - той просто живее за тях независимо дали са ретро форд „Тъндърбърд”, корвет класически модел, тунингован „Харли Дейвидсън” или разкрасен мотоциклет с три колела. Когато забележи машина, която иска да има, Дани е готов на всичко, за да се сдобие с нея. С помощта на талантливия си екип той трябва бързо да възстанови, модифицира, персонализира и продаде тези магистрални бижута, за да не се окаже на загуба. Във всеки епизод от На лов за автомобили са представени изумителни истории за исторически превозни средства, както и удивителни трансформации, наред с великолепни примери за това какво значи да си майстор в сключването на сделки.


Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара