JimJam: Програмни акценти за Август 2017

Представяме ви акцентите в програмата на JimJam за месец август 2017 г.


Учи и играй! Тематични образователни блокове
Всеки ден от 9.00 до 10.00 ч. и от 17.00 до 18.00 ч.

Каква е голямата идея?

Създаден на базата на отличените с награди книги за деца от Оскар Бренифайър и Джак Деспре, всеки от интерактивните пет минутни епизоди на „Каква е голямата идея?“ разглежда големи въпроси, на които никога не можем да намерим отговор, но въпреки това е добре да ги задаваме и изследваме. Сериалът обхваща голямо разнообразие от обстойно разглеждани теми, които ще вдъхновят децата да изследват чувствата, взаимоотношенията, света, който ги заобикаля, израстването, ученето, работата, доброто и злото и мисленето, поддържайки една оптимистична и симпатична нагласа.
Като всички деца, Хуго е любопитен, пълен с учудване и любознателност, търсещ смисъла, логиката и дълбокото значение. Той се пита защо понякога сме тъжни, какво означава ученето и дали на сутринта светът ще бъде същият, като предната вечер.  Докато изследва своята живописна и развиваща се 3D вселена, неговите приятели му помагат по забавен начин да разбере кой, какво, кога, защо и как чрез абстрактни понятия и нагледни средства.

Моите приятели животните
  
„Моите приятели животните“ е сериал по естествена история за деца, който е посветен на изследвания и открития! Това продължение на популярния сериал „Моето животинско семейство“ отвежда малките зрители сред дивата природа, където те срещат животни в естествената им среда – в саваната, в океана и в небето. Този завладяващ образователен сериал запознава децата с безценната дива природа на нашата Земя, като в същото време ги учи на ценни житейски умения и на това колко е важно семейството. „Моите приятели животните“ представя на децата множество прекрасни животински видове  през очите на малките диви животни.

Уикенди с „Паленца“

Маратони – всеки уикенд от 10.00 до 12.00


Макар и да изглеждат като обикновени кученца, палетата от Приют 17 имат важна мисия - да намерят добър дом за всички самотни кученца, намиращи се под техните грижи! Вижте как Лъки, Ниблет, Куки, Струдъл, Скуърт и мистър Нът-Нът се стараят да намерят любящи стопани на своите кучешки приятели.
С всеки следващ епизод приключенията стават все по-щури, а кученцата – все по-смели. Те продължават да работят заедно, следвайки своя девиз: “Кученце за всеки човек и човек за всяко кученце”, за да запазят приятелството си и дома си.


Любима анимация за лека нощ!

Всеки ден в 20.00 ч.

Твоят универсум


Задавайки въпроса “Как изглежда твоята планета?”, поредицата „Твоят универсум“ показва изследването на Космоса през погледа на едно дете, чрез серия от образователни късометражни мултимедийни филмчета, изпълнени с прекрасни изображения и научни факти. Всеки епизод започва с описанието, което едно дете прави на своята идеална планета, звезда или космическа задача. Използвайки специфични художествени стилове, сериалът допълва невероятното въображение на децата и илюстрира представения разказ.

Джармис


Присъединете се към специалните звездички Джармис - те са приятели, които всяка сутрин, след като са блещукали на нощното небе, слизат да си играят в градината на Тим и Холи. Тим и Холи са деца, които живеят и играят в къщата и градината и непрекъснато попадат във всякакъв вид забавни приключения. Никое човешко същество не може да вижда Джармис, и Тим и Холи дори не подозират, че малките звездички живеят в градината. Но Джармис обичат да наблюдават заниманията на Тим и Холи и да играят заедно с тях по собствен специален начин.


ЯЯ и Зук

Пълен с добродушен хумор и оптимизъм, “Яя и Зук” е филм за две дечица, които се забавляват, пътувайки между действителни и въображаеми светове заедно със своите оживели играчки.
“Яя и Зук” е жизнерадостен сериал, който се основава на удоволствието от смесването на реалния свят с въображаемия. В компанията на една активна майка, едно любопитно бебе и няколко смешни плюшени играчки, по-голямата сестра Яя и нейният по-малък брат Зук се наслаждават на пътешествията си до различни въображаеми светове. Независимо дали минават през огладалото, вземат назаем космически кораб или просто се гмуркат в гората зад техния килер, Яя и Зук са щастливи, че са двама и че са заедно.


Да играем с глина

Премиерна забавна поредица на JimJam за приключенията на група глинени фигурки…


Любимите сериали на децата – всеки ден!


„Строителят Боб“, „Анджелина балерина“, „Томас и приятели“, „Пингу“, „Кипър“, „Барни и приятели“

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара