History SD & HD: Програмни акценти – септември 2017 г.

Представяме ви акцентите в програмата на History SD & HD за месец септември 2017 г.

АМЕРИКАНСКИ ИЗКОРМВАЧ В ЛОНДОН
(AMERICAN RIPPER IN LONDON) 

1-ви сезон. От 10 септември, всяка неделя, 23.00 ч.

Дали Джак Изкормвача не е бил американец? „Американски изкормвач в Лондон“ представя Джеф Мъджет, праправнука на първия американски сериен убиец Х. Х. Холмс, докато разследва възможността неговият роднина да е бил известният лондонски злодей. След 20 години издирване на истината за своя прочут прапрадядо Мъджет се свързва с бившия аналитик от ЦРУ Амарилис Фокс за започване на ново разследване. Ексхумират тялото на Холмс и с помощта на най-модерни технологии двамата се мъчат да разгадаят един от най-значимите неразрешени случаи на всички времена. Смята се, че Хърман Мъджет, с псевдоним Х. Х. Холмс, е отговорен за смъртта на близо 200 души в края на 19. век. Опортюнистичен измамник, Холмс постига истинска висота в мрачните си дела с изграждането на сграда, наречена по-късно Замъка на убийствата - хотел в южната част на Чикаго, който превръща във фабрика на смъртта. В него има газова камера, стая за дисекции, тайни врати и пещ в мазето. По времето, когато Холмс извършва своите убийства, друг престъпник сее ужас по улиците на Лондон. Дали двамата всъщност не са един и същи
човек?

ВЕКЪТ НА ТЕРОРА
(AGE OF TERROR)

29 септември, петък, 22.00 ч.

12 септември 2001 г. е първият ден от нова епоха в човешката история: Века на терора. Терористичните атаки на 11 септември катапултират Америка в предните редици на битка без правила или конвенционална тактика, в която победата зависи от разшифроването на ДНК на един съвсем различен вид война. 16 години по-късно и след хиляди изгубени животи светът е променен напълно от конфликта с тероризма, в който нации навред по света се борят с тази смъртоносна и увеличаваща се заплаха. Дали Америка не е в клопката на една безкрайна война? „Векът на терора“ търси отговор на този въпрос, изследвайки историческите корени на конфликта, за да установи как се е развил тероризмът до днес и как са се борили с него досега САЩ. Двучасовата документална лента започва с 11 септември, когато Америка се събужда от най-ужасяващото нападение на територията й. Представяйки терористичните атаки отблизо, предаването ни запознава с историята на терористични групи като “Ал Кайда” - произхода й, мотивите, тактиката и упадъка й накрая, след който се появява ИДИЛ.

ПЪТЯТ КЪМ 11 СЕПТЕМВРИ
(ROAD TO 9/11)

От 15 септември, всеки петък, 22.00 ч.

Историята не се случва просто ей така. „Пътят към 11 септември“ показва, че терористичните действия на 11 септември 2001 г. са започнали много преди първият самолет да се блъсне в Кулите, всъщност цели 500 години по-рано. Напрегнатият документален филм е разделен в отделни части и разкрива изумителни подробности в тона на истински трилър. Всеки отделен епизод отива далеч в миналото. Архитектът на Световния търговски център основава дизайна си през 60-те години на Мека, а също така преди това е работил за семейството на Бин Ладен. Саид Кутб бил толкова притеснен от американските жени, дънките и кока-колата по времето, когато е студент на обменни начала в САЩ през 50-те г., че пише книги, които по-късно вдъхновяват Осама бин Ладен да се приобщи към джихада. И не на последно място - детството на Бин Ладен, чийто баща загива в самолетна катастрофа години преди Осама да реши да използва самолети за убийството на 3000 души.


МЕСЕЦ НА ШОФИРАНЕТО
(DRIVE MONTH)

От 21 септември, всеки четвъртък, 21.00 ч.


Предстои „Месец на шофирането“ по HISTORY® и ще видим някои от най-известните конструирани досега превозни средства, започвайки с „Колите, изградили образа на Америка“. Това са епичните истории на мъже автоконструктори, постигнали величие и богатство, както и на другите сред тях, провалили се в търсене на слава. Една изумителна машина създава империи, унищожава животи, разделя и обединява. Автомобилът насочва Америка през различни периоди от съвременната история, но историите на хората зад волана не са това, което светът познава. Ще видим и двучасовото специално предаване „Проектът за автомобил на бъдещето“, който отвежда зрителите на уникално авто-мото пътешествие. То започва през 70-те г. на 20-ти в. и завършва в неопределеното бъдеще. С помощта на видеоклипове и интервюта с влиятелни и забавни индивиди от света на колите филмът изследва всички аспекти на автомобилите. Специалното предаване осветлява и сравнява успехите и пропуските, избира коя е най-важната кола на всяко десетилетие и накрая разкрива пред нас автомобила на бъдещето!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара