NOVA посвещава ефира си на децата на 1 юни

И тази година ефирът на NOVA отново ще бъде посветен на децата на Международния ден на детето – 1 юни, който съвпада и със старта на петото издание на ПРОМЯНАТА – най-голяма социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика.
Специалното съдържание ще започне още на 31 май с рубриката на Деси Банова „Истории на успеха“ в сутрешния блок - тя ще представи историята на един от проектите от първото издание на ПРОМЯНАТА, който е част от инициативата и до днес – платформата за сексуално образование LoveGuide, която учи младежите по достъпен и позитивен начин на всичко, което трябва да знаят за любовта, секса, безопасните и щастливи връзки.
Децата ще превземат ефира на NOVA от сутринта на 1 юни – очаквайте малки водещи в сутрешния блок „Здравей, България“, а гости в предаването ще са посланикът на ПРОМЯНАТА Ани Салич и изпълнителният директор на Фондация Reach for Change България Юрий Вълковски, които ще отбележат старта на юбилейното пето издание на инициативата и ще разкажат как тя е помогнала на над 36 000 деца и младежи в България от 2014 г. досега.
Специален малък репортер ще следи отблизо събитието на „Маргаритка“ (финалист в ПРОМЯНАТА 2017/2018), „Приказки без край“ и Героите на ПРОМЯНАТА в парка „Гео Милев“ в София. Предаването „На кафе“ традиционно ще обърне внимание на децата, а младите актьори от хитовия български филм „Дъвка за балончета“ Андрея Захариев и Аглея Гумнерова ще имат специална роля в ефира на NOVA на Международния ден на детето.
Съдържанието, посветено на децата, ще завърши в „Часът на Милен Цветков“ с участието на финалистите от четвъртото издание на ПРОМЯНАТА – Иван Димов и Николета Габровска от фондация „Сингъл степ“, която помага на младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност.
На 1 юни стартира петото издание на инициативата – в периода до 18 юли ще се приемат кандидатурите на социални предприемачи, които имат работеща идея, с която да подобрят живота на децата на България.ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за четвърта поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 36 000 деца и младежи от цялата страна.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара