КОЛКО СА ПОТЪНАЛИТЕ КОРАБИ ПО ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ РАЗКРИВА „ТЕМАТА НА NOVA“

В края на лятото „Темата на NOVA“ ще върне зрителите на морето. Но в неговите дълбини, за да потърси онова, което всички се страхуваха да открият. Преди месец
България разбра, че корабът „Мопанг“, потънал преди близо 100 години, изпуска мазут. Заслугата за откритието е на водолази, които репортерът Златина Зехирова представя в документалния проект  „По дъното“. Темата ще бъде излъчена в неделя (16 септември) от 19:20 часа, веднага след централната емисия новини.

Малко известно е, че по дъното на Черно море има и много други потънали кораби - между десетки и стотици хиляди. Само по протежението на тръбата, която трябваше да бъде изградена за газопровода „Южен поток”, са намерени над 170 кораба. Няма яснота обаче колко от тях съдържат мазут.

Какви факти крият документи от американския департамент на флота за аварията на борда на „Мопанг“, какви са действията на държавната администрация и как се променя крайбрежната екосистема на нашето море, зрителите ще видят в неделя вечерта.
В следващите епизоди на „Темата на NOVA“ репортерите ще тръгнат по следите на две престъпни схеми, за които зрителите ще чуят за първи път. Към авторите в документалната поредица този сезон се присъединяват и водещите на Новините Ани Салич и Николай Дойнов.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара