Впечатляващ старт на есенния сезон по bTV във всички жанрове и часови пояси

Развлекателните и новинарските програми на bTV в праймтайм грабнаха интереса на най-голям брой зрители на старта на есенния ТВ сезон, показват данните на ГАРБ*. Водещият ТВ канал отчита впечатляващи резултати на всички предавания, които се завърнаха в ефир, както и на новите заглавия във всички часови пояси. Програмата на bTV през целия ден е привлякла 36% от всички зрители през септември, което е над два пъти пoвече спрямо втората по гледаемост телевизия – Нова ТВ, с 16% дял.

Хитовото шоу „Фермата: Съединение“, което показва как българите, живеещи у нас и емигрантите могат да бъдат съперници в играта, но да се обединят за бъдещето на страната, оглавява класацията за септември със средно над 1 милион зрители и 42,3% дял от всички пред ТВ екрана. Ключовият праймтайм проект на bTV тази есен е избор номер едно и на зрителите на възраст 18-34 и 18-49.
Българският сериал „Скъпи наследници“ направи силно завръщане с продължението си след лятната ваканция. От 17 септември средно 38,5% от всички зрители са избрали историите от Бели Вит. Сериалът, който се излъчва всеки делник от 18 часа по bTV, отчита много по-добри резултати (All 4+), отколкото ключовите праймтайм проекти на прекия конкурент през изминалия месец.
Големият интерес към развлекателното съдържание на bTV на старта на есенния сезон е отразен и в онлайн среда, във видео платформата за отложено гледане btvplus.bg, където всички епизоди са достъпни безплатно до 7 дни след излъчване. От началото на годината броят на видеогледанията на платформата се е увеличил до 6 104 932.

Сред локалните развлекателни продукции, които направиха много силно завръщане през септември, са също „Шоуто на Слави“, „Папараци“, „Карбовски: Втори план“ и „Мармалад“.

Новините и актуалните предавания на bTV засилиха водещата си позиция на старта на есенния сезон. Информационният лидер и източник с най-високо доверие – bTV Новините в 19 часа, е привлякъл почти 44% от всички зрители, със 124% повече от вечерната емисия на втория по гледаемост канал Нова ТВ. Централната емисия на bTV е безспорният лидер и сред аудиториите на възраст 18-49 and 18-34. Всяка емисия на bTV Новините събира повече зрители през септември, отколкото централната на Нова ТВ. Сред топ програмите за цялата аудитория миналия месец са също bTV Репортерите, публицистичното предаване „Лице в лице“ с Цветанка Ризова и неделното обзорно предаване „120 минути“ със Светослав Иванов.
„Тази сутрин“ с Антон Хекимян е привлякъл почти 47% от всички пред ТВ екрана през септември, със 142% повече, отколкото втория по гледаемост сутрешен блок. За сравнение, „Здравей, България“ по Нова ТВ е събрал 19% от зрителите по същото време, а сутрешният блок на БНТ1 - 10,4%.


Тематичните канали на bTV Media Group подобриха представянето си, особено сред младата аудитория 18-34, както на годишна база, така и спрямо конкуренцията. През септември каналите на bTV отчитат общ дял от 11,1% спрямо 6,7% за каналите на Нова ТВ.


*ГАРБ e единствената пипълметрична система в България, преминала независим одит.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара