Петима социални предприемачи преминават към финалния етап на ПРОМЯНАТА 2018/2019

Нова Броудкастинг Груп обяви петимата финалисти в най-голямата си социално отговорна инициатива ПРОМЯНАТА 2018/2019 г. Това са издателство "Керът", частната академия за музика Rockschool.bg, фондация "За храната", интернет платформата "Книговище" и образователен център "Технократи".

Ето го и официалното съобщение на Нова Броудкастинг Груп:

След двудневни интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change  петима социални предприемачи преминават към финалния етап на ПРОМЯНАТА 2018/2019 г. Петимата финалисти бяха избрани сред общо 134 кандидати, участвали в тазгодишното издание на конкурса ПРОМЯНАТА. Те бяха едни от 12-те най-обещаващи социални предприемачи, които преминаха през първоначалната експертна селекция и получиха възможност да се включат в обучителната програма със специализирани обучения и консултации - Акселератора на ПРОМЯНАТА.
Петте проекта, за които публиката ще има възможност да гласува и да избере своя фаворит през януари 2019 г., са:

Крум и Симона Крумови от издателство Керът - създават образователни материали, свързани с ранното детско развитие, които подхранват любопитството на децата и показват очарованието на света.

Васил Спасов и Боян Симеонов от "Виждам чрез Музика" - проект, който цели да създаде адаптирана програма за музикално образование за деца и младежи с нарушено зрение в най-популярната частна академия за музика - Rockschool.bg.

Екатерина Йосифова и Наталия Александрова от фондация „За Храната“ - целят да създадат дигитален ресурсен център за деца, родители, учители и училища, който да предоставя помощни материали (видеа, влогове, рецепти) и практически знания по темата хранене.

Десислава Гаврилова, Яна Генова и Искра Джанабетска-Кавалджиева от “Книговище“ - интернет платформа за ученици от 1 до 10 клас, която цели да повиши читателската и функционалната грамотност сред подрастващите посредством засилена геймификация и електронен читателски дневник.

Ивайло Бонев и Филип Дворски от образователен център „Технократи“ - предлагат практическа учебна програма за деца между 7 и 16 години, която използва новите технологии за изучаване на дисциплини като математика, наука и изкуства.
„За поредна година изборът беше изключително труден, много впечатлени сме от всички, които бяха в Акселератора. Оттук нататък ще продължим интензивна работа с петимата финалисти, но се радваме, че успяхме да дадем голяма подкрепа на всички 12 социални предприемачи чрез Акселератора. Всички участници споделиха, че благодарение на осемте интензивни обучения в Акселератора са успели да развият инициативите си много, да структурират идеите си и своя бизнес план, и да намерят съмишленици.” - сподели Юрий Вълковски, изпълнителен директор на Reach for Change България.
Тримата финалисти, които съберат най-много гласове по време на онлайн гласуването, ще продължат към следващия етап от конкурса – среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, които ще определят кой ще е големият победител в конкурса. Той ще получи финансиране от 30 000 лв., а останалите двама финалисти с най-много гласове – ще получат по 15 000 лв. Всеки от петимата финалисти ще може да разчита на допълнителни обучения и консултации, менторска подкрепа и медийно отразяване от страна на Нова Броудкастинг Груп и достъп до международната мрежа от социални предприемачи на Reach for Change.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 35 000 деца и младежи от цялата страна.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара