Засилено присъствие на новинарските програми на bTV в класацията Топ 50 през октомври

Праймтайм шоупрограмите и новините и актуалните предавания на bTV спечелиха интереса на най-много зрители през октомври, според данните на ГАРБ*. Средният дял на bTV нарасна до 38% от всички зрители. Втората по гледаемост телевизия Nova отчита 18%, а БНТ1 - 7% дял.
Четири новинарски програми – bTV Новините в 19:00, bTV Репортерите, „120 минути“ и „Лице в лице“ – се нареждат сред десетте най-гледани миналия месец, с което bTV затвърждава позицията си на най-предпочитания източник на информация, с най-високо доверие. Централната емисия на водещия ТВ канал привлича повече от 1 милион зрители средно през октомври, като следващите по гледаемост новинарски емисии отново са на bTV Новините – тези в 17:00 и 23:30 часа.

В топ 50 влиза и „Тази сутрин“, който стартира поредното издание на емблематичната си „Седмица на духа“ в края на месеца. Сутрешният блок на bTV увеличава средния си аудиторен дял до 48,5% през октомври. Част от класацията на най-гледаните програми са още водещото сутрешно предаване през уикенда „Тази събота и неделя“ (и двете издания), най-гледаното делнично токшоу „Преди обед“ и съботното CoolT.


Най-големият развлекателен хит тази есен „Фермата“ продължава да събира впечатляваща аудитория - средно повече от 1 милион зрители и почти 42% дял от всички пред ТВ екрана през октомври. Ключовият праймтайм проект на bTV е начело на класациите сред зрителите на възраст 18-34 (38,4% дял) и 18-49 (36,3% дял).
По отношение на сериалите, номер едно в топ 50 за миналия месец е „Искрите на отмъщението“ с участието на Къванч Татлъту в главната роля. „Скъпи наследници“ остава най-гледаният български сериал, който отчита много по-добри резултати за All 4+ всеки делник от 18 часа, отколкото ключовите праймтайм проекти на втората по гледаемост телевизия.
Сред локалните продукции с най-голям зрителски интерес през октомври са също предаванията на bTV „Шоуто на Слави“, „Папараци“, „Карбовски: Втори план“, „Ловци на храна“, „Търси се“ и „Мармалад“.

Силното представяне на съдържанието на bTV в ТВ ефира се отразява и на онлайн резултатите, които медиата отчита през миналия месец в изцяло подобрената и с нов дизайн видеоплатформа за отложено гледане btvplus.bg. От началото на годината броят на уникалните видео гледания там се е увеличил до почти 6 900 000. За октомври 2018 г. btvplus.bg отчита 3 пъти повече уникални видео гледания спрямо октомври 2017 г. (Google Analytics).

*ГАРБ е единствената пийпълметрична система в България, преминала независим одит.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара