Da Vinci: Програмни акценти декември 2018

Представяме ви акцентите в програмата на Da Vinci за месец декември 2018 година.

Премиери

Уголемена наука – сезон 3
От 10ти декември 2018 г. – всеки делничен ден в 17:05 ч.
Готови ли сте да издигнете науката на напълно ново равнище? Използвайте гравитацията, за да накарате тортата да лети. Постройте лодка, захранвана от капан за мишки. Превърнете антиацида в гориво за ракети.  Бъдете с Фил в „Уголемена наука“ и пробвайте забавните му експерименти в дома си. След това вижте как той ще ги направи в реалния свят. Щуро!

Мит или наука
От 18ти декември 2018 г. – всеки вторник в 22:00 ч.
Дали червеноухите кокошките снасят кафяви яйца? Дали комарите предпочитат да хапят жени? Каква е формата на дъждовната капка? Разберете сега! Гледайте как Дженифър Гарди ще отсее истината от заблудата. Вижте как тя ще хвърли светлина върху разпространените митове, които ни заобикалят в ежедневието. Отделяйки научните факти от научната фантастика, тя разгромява фалшивата информация с необикновени и понякога вкусни експерименти – като този за замразяването на мозък със сладолед. Вкусно! Убедете се с „Мит или наука“ по Da Vinci на 18ти декември в 22:00 часа и се удивете!

Животът на Вселената
26ти декември 2018 г. – сряда в 22:55 ч.
До всички космически маниаци! Може би сте чували за Големия взрив, но дали сте чували за Големия разрив? В „Животът на Вселената“ Брайън Кокс се впуска по следите на всичко, което знаем и не знаем за Вселената. Това е разказ, изпълнен с черни дупки, луда енергия и милиарди години пътуване във времето. А знаете ли, че в бъдеще хората ще виждат напълно черно небе, без звезди? Страшничко! Вижте всичко това на 26ти декември в 22:55 часа по Da Vinci. Наистина е страхотно!

Специално подбрани програми

Специални програмни блокове за Коледа

Весела, весела, весела Коледа! Сезонът на радостта, любовта, забавленията, семейството, радостта, празненствата, благодарността… и на страхотните телевизионни предавания!

Тръгнете на коледно пътуване с „Тайната лаборатория на Томас Едисон“. Ван Болт е голям почитател на Коледата, но, когато попада в капана на дядо Коледа, не е толкова забавно. Или пък е? Групата открива, че нанотехнологиите и аеродинамиката са много полезни, когато се налага да доставите бързо голям брой подаръци по цял свят!

Коледното пазаруване може да бъде наистина забавно, но как решавате какво да изберете? „Знаеш ли как?“ ще ви даде най-добрите съвети за това как да избягвате съмнителните предложения и как да избирате най-добрите и най-безопасните играчки и украшения. А преди да изядете остатъците от коледната вечеря, вижте и съветите за използване на микровълновата фурна!

Смейте се до сълзи с „Ужасна история“, която ще ви покаже как е изглеждала Коледата през вековете. Разберете защо не бихте искали да намерите саксонски подарък в чорапа си, защо не бихте пожелали коледна вечеря в Хамптън Корт и защо е възможно да не искате да отворите всичките си викториански коледни картички. Хенри II е имал твърде необичаен аниматор на празненствата, коледният ден с Уилям Завоевателя е означавал бунт, а коледните песни са… просто… ужасни!

Гледайте Da Vinci Kids на 24ти и 25ти декември, за да видите всичко това и още удивителни неща във филмите на Da Vinci Kids. Забавлявайте се!


24ти декември 2018 г.
08:55 „Тайната лаборатория на Томас Едисон“ (3 епизода)
19:45 „Тайната лаборатория на Томас Едисон“ (3 епизода)
21:00 „Ужасна история“
21:30 „Знаеш ли как?“

25ти декември 2018 г.
11:00 „Тайната лаборатория на Томас Едисон“ (3 епизода)
12:15 „Ужасна история“
12:45 „Знаеш ли как?“

Космически програмен блок
Три, две, едно… старт! Бъдете с Da Vinci и нашата удивителна специална космическа програма, в която ще разгледаме отблизо какво се случва в огромната ни Вселена.  Знаехте ли, че в Слънцето могат да се поберат един милион планети с размерите на Земята? И че Слънцето е само една от най-малко 100-те милиарда звезди в нашата галактика – Млечният път?  Че прекосяването само на нашата галактика на Млечния път със скоростта на светлината – смайващите 300 000 километра в секунда – би ни отнело 100 000 години? И че във Вселената има милиарди галактики? Това е достатъчно, за да ви се замае главата!

Актуализирайте познанията си заедно с физика Брайън Кокс, който ще ви поведе по следите на всичко известно и неизвестно в „Животът на Вселената“. Това е разказ, изпълнен с черни дупки, луда енергия и милиарди години пътуване във времето. А знаете ли, че в бъдеще хората ще виждат напълно черно небе, без звезди? Опитайте се да си представите!

Вижте Космоса такъв, какъвто са го видели космонавтите в „Снимки от Луната“. Предаването разказва действителната история на програмата на НАСА за кацане на Луната – от „Аполо 1“ до „Аполо 17“. Следвайте тези смели пионери в приключенията им между 1961 и 1972 година, с изумителните реални записи на космическия кораб и с историческите първи снимки на Земята и на хората на Луната! Фантастично!

Имаше известно затишие на Луната след „Аполо 17“, но това е на път да се промени.  В „Катализатор“ астрофизикът Алън Дъфи ни запознава с новата космическа надпревара. Той разглежда новото поколение ракети и установява, че откриването на вода на Луната може да промени шансовете ни за живот там.

От ежедневното до далечното, гледайте Da Vinci от 22:00 часа на 26ти декември, за да научите повече както за нашия свят, така и за другите светове. Удивявайте се всеки ден!

26ти декември 2018 г.
22:00 „Катализатор“- „Обратно на Луната“
22:55 „Животът на Вселената“
23:50 „Снимки от Луната“.

Продължаващи предавания – НОВИ епизоди

„Сиеста З“ – сезон 2
Нови епизоди до 9ти декември 2018 г. – всяка събота и неделя в 11:00 ч.

„Ужасна история“
Всеки делничен ден в 17:30 ч.

„Знаеш ли как?“
Всеки делничен ден в 21:30 ч.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара