JimJam: Програмни акценти - декември 2018

Представяме ви акцентите и премиерите през декември 2018 по детския телевизионен канал JimJam.

Филмов блок
Всяка събота и неделя в 12.23 ч.

„Строителят Боб“, „Томас и приятели“, „Елементи“, „Хайди“, „Върбите през зимата“

JimJam ще превърне всички съботи и недели през декември във филмови уикенди с любимите герои на децата. Малките зрители ще могат да гледат най-интересното от „Строителят Боб“ и да видят Боб става строител и заедно със своя екип започват трескава им строителна дейност, често съпътствана с неочаквани изненади и обрати.  Акцент във филмовите блокове през уикендите ще бъде и „Томас и приятели“ с любимото на децата синьо парно локомотивче и неговите щури приключения. В „Елементи“ пък малчуганите ще се срещнат със злия учен Доктор Но, обзет от манията да управлява света, и едно умно 9-годишно момче на име ЧИП, които след неуспешен експеримент са изпратени с лъч от ускорителя на частици в света на атомите (Микросвят). „Хайди“ ще разкаже за малкото сираче Хайди, което живее щастливо със своя дядо в швейцарските планини, но, когато е отведена от богато семейство да живее в града, тя трябва да се приспособи към новото положение… Децата могат да очакват и „Върбите през зимата“ - класическата история, която проследява Къртик и неговите приятели Плъх, Видра, Жабчо и Язовец, които попадат в четири сезона приключения…, а когато зимата идва на брега на реката и храбрият Къртик пропада в леда и е отнесен надолу по реката, неговите приятели се обръщат към Жабчо с молба да помогне в издирването му, като използват новия му самолет.

Герои на града
Всеки ден през декември

„Герои на града“ е телевизионен сериал за деца до предучилищна възраст с истории, които носят послание за помощ, споделяне и грижа. Полицейската кола Поли и пожарникарската кола Фиона помагат на хората от града да залавят крадци, да гасят пожари и да решават тайнствени случаи. В тези истории всеки може да бъде герой!

Специални JimJam маратони всеки уикенд!

Маратони на сериала „Паленца“ – сезони 1, 2 и 3! 
Всеки уикенд през декември от 10.00 ч.!

Макар и да изглеждат като обикновени кученца, паленцата от Приют 17 имат важна мисия - да намерят добър дом за всички самотни кученца, намиращи се под техните грижи! Вижте как Лъки, Ниблет, Куки, Струдъл, Скуърт и мистър Нът-Нът се стараят да намерят любящи стопани на своите кучешки приятели. Те управляват тайно и изключително сложно подземно съоръжение, което им помага за намирането на нови собственици за самотни кученца или дори за възрастни кучета, които идват при тях. Паленцата твърдо следват своето мото "Кученце за всеки човек, и човек за всяко кученце ".


Учи и играй! Тематични образователни блокове 

Всеки ден от 9.00 до 10.00 ч. и от 17.00 до 18.00 ч.

Изучаване на английски с фигурките на Баданаму

В кратките епизодчета от 2 до 6 минути децата могат, докато си играят, да срещнат сладките фигурки на Баданаму. Уроци с песнички, с комични изобретения и стихчета. Усвояване на азбуката с умните фигурки “Nemies” и на нови думи в забавни разговори по различни теми и от различни области, за всичко в заобикалящия ни свят.

Каква е голямата идея?

Философски филм за деца до предучилищна възраст. Хуго ни отвежда на пътешествие, в което ще се поставят големи философски въпроси като 'Каква е разликата между мисленето и мечтаенето?’, 'Полезно ли е понякога да сме сърдити?' и 'Защо хората биват тъжни?'

Дудлибу

Рисувайте животни, хора и предмети от ежедневието с лекота с помощта на кръгове, квадрати и триъгълници. Забавната игра с формите на Дудлибу ще стимулира вашето въображение!

Отгатни колко те обичам

Очарователни образователни разкази за приятелството, семейните ценности и приключенията на симпатични животни. Този отличаван многократно с награди сериал се разивва във вечния акварелен пейзаж на покрити с мъх гори, бавно течащи реки и слънчеви поляни, където се намира идиличният дом на Малкото зайче Нътбраун (Малкото кафяво зайче) и неговия баща – Големият заек Нътбраун (Големия кафяв заек).

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара