Новата Vitara вече е в София

Месец след световната премиера на обновената Suzuki Vitara на автосалона в Париж, популярният SUV-модел на японската компания беше представен и в София. Официалната премиера бе съчетана и с отбелязването на 25-ата годишнина от основаването на МИРКАТ ООД, който е официален вносител на Suzuki в България.
Обновеният модел се различава от предишната версия предимно в предната част, където са поставени нова маска и предна броня. Задните светлини са издадени навън и в комбинация с LED-технологията придават нов вид на задната част на автомобила. С нов дизайн са и алуминиевите джанти.
В интериорно отношение Vitara е освежена с добавянето на мека пластмаса върху горната част на таблото за управление, което придава още по-голямо усещане за качество. Добавен е и преден централен подлакътник като стандартно оборудване във версиите GL+/GLX.
На пазара Suzki Vitara се предлага с два бензинови турбо двигателя с директно впръскване. По-малкият е еднолитров двигател 1.0 BOOSTERJET е с три цилиндъра и мощност 112 к.с., а по-големият 1.4 BOOSTERJET е с мощност от 140 к.с. Двигателите се съчетават с 5 и 6-степенни механични скоростни кутии, както и с 6-степенен автоматик. А задвижването може да бъде 2WD или 4WD (познатата ALLGRIP система с четири режима на шофиране).
Клиентите могат да избират между 15 модификации, като базовият вариант включва автоматична Stop Start система, централно заключване с дистанционно управление, електрически огледала, асистент при потегляне при наклон, Bluetooth, климатик, 3.5-инчов цветен LCD информационен дисплей, дневни светлини и LED задни светлини.
При по-високите нива на оборудване се добавят и системи за максимално улеснение на водача – адаптивен Cruise Control, асистент при спускане при наклон, навигация, камера за задно виждане, безключов достъп и стартиране на автомобила, сензори за паркиране отпред и отзад.
Новост не само при VITARA, но и като цяло за автомобилите на марката, е функцията Stop & Gо, която е налична при версиите със 6-степенна автоматична скоростна кутия и адаптивна Cruise Control система, чрез която посредством радар се поддържа разстояние от превозното средство отпред чрез ускоряване или пълно спиране, за да се избегне сблъсък, особено по време на шофиране в града.
Пакетът, наречен, SUZUKI SAFETY SUPPORT, включва спирачен асистент с двоен датчик (Dual Sensor Brake Support), асистент за разпознаване на обект в „мъртвата точка” (Blind Spot Monitor), предупреждение за странично приближаващ автомобил при движение на заден ход (Rear Cross Traffic Control), асистент за разпознаване на пътни знаци (Traffic Sign Recognition), система за предупреждение при смяна на лентата на пътното платно (Lane Departure Warning), система за превенция от напускане на лентата на движение (Lane Departure Prevention), предупреждение при криволичене (Waving Alert).
Източник: avtomoto.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара