Сърбия се прости с Шабан Шаулич

Поклонението продължи с часове

С часове пред Градския съвет на сръбската столица се събираха близки и приятели на изпълнителя. Там бяха и всички членове на семейството му. В сградата на Общинския съвет в Белград бе поклонението пред краля на сръбската музика Шабан Шаулич, предаде сръбското издание "Блиц". Тленните останки на певеца бяха докарани с правителствен самолет от Германия, където той загина в катастрофа.

Певиците Зорица Брунклик, Ана Бекута и колегата им Кемиш също дойдоха на опелото, а дъщерята на Шабан - Илда Шаулич дойде видимо потресена. Там бяха и Раде Йорович, Даяна Паунович, Снеки Бабич и Бене Ружич

В сутрешните часове много от приятелите на Шаулич дойдоха в дома на семейството в Дедине, за да изкажат съболезнования си към фамилията за голямата загуба. Внукът му Лука Аджич пристигна от Белгия, за да изпрати дядо си в последния му земен път, съобщава телевизионният канал "Пинк".

Почернената вдовица Гордана Шаулич напусна фамилната къща, облечена в черно, и се отправи към мястото, където хиляди хора си взеха последно "Сбогом" със съпруга й.

Малко по-късно към скърбящите се присъедини и мегазвездата на сръбски фолк Цеца Величкович.

Погребението беше в 15 часа.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара