Музикални шедьоври на ХІХ век, велики учени и Световен ден на книгата по Da Vinci през април

Представяме ви анонсите за премиерите и акцентите по Da Vinci през април 2019.

Премиери
Шеф тийнейджър
От 20ти април 2019 – всяка събота в 20:00 ч.


Куфар, пълен с пари? Страхотно! Единственото нещо, което тези деца трябва да направят преди това, е да платят всички месечни сметки на семейството си. Уууупс! Дали ще остане нещо за тях за харчене? Гледайте „Шеф тийнейджър“ по Da Vinci в 20:00 часа на 20ти април, за да разберете!

Революция и романс: Музикални шедьоври на ХІХ век
14ти април 2019 – неделя в 23:00 – част I
21ви април 2019 - неделя в 23:00 – част II
28ми април 2019 - неделя в 23:00 – част III


Припадащи фенове, претъпкани концертни зали и обществено неодобрение. Не, това не са съвременни рок звезди, а музикалните суперзвезди на 19-ти век! Бетовен, Лист, Паганини и техните съвременници са били не само велики музиканти, но и са станали вдъхновители на революция и социална промяна в своето време. Гледайте трите части на „Революция и романс: Музикални шедьоври на ХІХ век“ по Da Vinci на 14ти, 21ви и 28ми април в 23:00 часа. Удивявайте се!

Тайните на Вселената: Велики учени според собствените им думи
3ти април 2019 в 22:00 ч.


Двадесети век ни донася удивителна революция във физиката. От разкриването на тайните на атома до разгадаването на мистериите на Космоса, човечеството направи гигантски крачки към разбулването на тайните на нашата Вселена. Но какво можем да кажем за хората, които стоят зад тези революционни постижения? Този увлекателен документален филм надниква зад завесите, показвайки ни действителни записи на тези гиганти в науката. Със светила като Айнщайн, Ричард Файнман и Стивън Хокинг, филмът дава невероятно задълбочен поглед към действителността, стояща зад революционните открития. Гледайте „Тайните на Вселената“ по Da Vinci на 3ти април в 22:00 часа, за да чуете какво мислят тези велики учени от самите тях. Удивявайте се!

Специални програми
Световен ден на здравето
Неделя, 7ми април 2019  - начало в 19:30 ч.


Всяка година Световният ден на здравето ни припомня колко е важно за всички хора да има достъпна грижа за здравето – независимо кои са те или къде живеят по света. Чествайте този ден заедно с нас в стил Da Vinci!
Посетете „Операция "Ох!", за да се срещнете с лекарите и близнаците Крис и Ксанд ван Тулекен. Те си проправят свой път в медицината, за да ни покажат какво се случва, когато тялото ни е здраво и какво се случва, когато не е!
Бъдете с Дженифър Гарси, която ще очертае разликата между действителност и фантазия в „Мит или наука“, разкривайки научната страна на обикновените убеждения във връзка с храната и храненето.
А дали дъвката е наистина полезна за здравето? Отговорете си сами със “Знаеш ли как?“  – „Необичайни помощници“.
От странното до невероятното, гледайте Da Vinci на 7ми април, за да разберете от какво всъщност сте съставени. Удивявайте се всеки ден!

19:30 Операция „Ох!“ - Невероятната сърдечна помпа
20:00 Операция „Ох!“ - Тайната история на очите и мазнините
20:25 Знаеш ли как? - Необичайни помощници
20:50 Знаеш ли как? - Избягване на проблеми през зимата
21:00 Мит или наука - Ти си това, което ядеш

Световен ден на книгата
Вторник, 23ти април 2019 – начало в 19:45 ч.


Бъдете заедно с нас в Световния ден на книгата, когато ще честваме един от най-великите писатели НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.
Драматург, актьор и поет, той е суперзвездата на своето време, хит както за кралския двор, така и за бедняците. Да, това е Уилям Шекспир! Вижте го в непозната досега светлина в “Ужасна история“ – специално „Сензационният Шекспир“!
Бъдете с него в дома му със съпругата му Ан, на работното му място и в градината му. Открийте тайната на невероятното му умение да борави с думите. И вижте зрелищната му изява в ролята на рокзвезда, пееща за своя успех. Наелектризиращо!

След това настигнете “Сиеста З“ в преследването на мечтаните от нея щури приключения, когато тя се потапя в атмосферата на великите му творби. Подкрепете я, докато тя се мъчи да спаси Ромео и Жулиета и се бори на страната на Хамлет. Предизвикайте вещиците в Шотландия и идете на среща с Макбет. Ще има ли щастлив край? Гледайте Da Vinci на 23ти април, за да разберете. Удивявайте се!

19:45 Ужасна история - Сензационният Шекспир
20:20 Сиеста З – „Макбет“ от Уилям Шекспир
20:30 Сиеста З – Трагедията „Ромео и Жулиета“ от Уилям Шекспир
20:45 Сиеста З – Трагедията „Хамлет, принц датски“ от Уилям Шекспир

Продължаващи нови епизоди:
Абсолютно гениално с Дик и Дом
Нови епизоди до 28ми април 2019 – всяка събота и неделя в 15:45 ч.

Пълен боклук
Всеки петък в 18:00 ч.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара