ВРЕМЕ ЗА БОКС: Кобрата vs. Снайперистът

Снимка: Личен архив
На 23-и март най-добрият ни роден боксьор Кубрат Пулев се изправя срещу румънеца Богдан Дину

Двама балкански съперници в бокса за втори път ще премерят сили, след цели 12 години. На 23-и март най-добрият ни роден боксьор Кубрат Пулев се изправя срещу румънеца Богдан Дину в прочутата зала “Хангара” в Коста Меса, щата Калифорния. Българските фенове ще могат да гледат зрелищната битка пряко по DIEMA SPORT и в PLAY DIEMA XTRA от 6 часа сутринта на 24-и март.

Богдан Дину е на 32 години. Висок е 195 см. и тежи 110 килограма. Той е професионален боксьор в тежка категория. Наричат го Снайперистът заради точния мерник. Екип на NOVA се среща с Богдан в румънския град Бузъу, на 100 км. от Букурещ, седмица преди мача му с Кубрат Пулев.

Двубоят Кубрат Пулев – Богдан Дину пряко по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

Веднъж Дину се е изправял срещу Кубрат Пулев на ринга. Тогава Пулев го победи. „Да, тогава Кубрат ме би по точки. Нормално е сега да има реванш. И това е добре за мен. Той имаше повече опит от мен. Бях само на 21-а. Бях млад, в началото на пътя си. Смятам, че сега сме равни. Силно вярвам в себе си. И се подготвих много добре. Искам реванш. Искам да съм по-добрия”, казва Богдан Дину.

Дали Богдан Дину ще се окаже поредното препятствие към световната титла за Кубрат Пулев, ще разберем след седмица. Изходът от битката в Коста Меса, Калифорния е трудно предсказуем. И двамата са в доста по-различна форма отпреди 12 години. Богдан Дину изиграва първия си мач като професионалист на 21 години. Следва серия от 18 поредни успехи. Единствената му загуба е в последния му мач срещу Джарел Милър на 17 ноември 2018. Тогава в Канзас "Голямото бебе" го нокаутира в четвъртия рунд.

„Имам една единствена загуба. Сега искам да бъда на върха. Щастлив съм, че имам шанса да се боксирам с Кубрат Пулев. Той е официален претендент за световната титла в тежка категория. Искам да го надвия, защото това ще ми даде шанс да се боксирам на много по-високо ниво”, коментира още Богдан Дину.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара