Референдум - пряко от Брюксел

Утре (9 април) дискусионното предаване на БНТ „Референдум“ ще бъде излъчено пряко от телевизионното студио в централата на Европейския парламент в Брюксел. Депутати от различни държави и парламентарни групи ще дебатират за перспективите пред Обединена Европа. Сред най-дискутираните въпроси по темата за бъдещето на Съюза е вероятността за изолация на южните и източни периферии на ЕС. Официално понятието „Европа на две скорости“ се обяснява като „метод за диференцирана интеграция“, при който общите цели остават приоритет на група държави, които имат възможности и желание за напредък. За другите остава преодоляването на вътрешните проблеми и приобщаване на по-късен етап.
В брюкселското студио на „Референдум“ различните гледни точки ще отстояват както български парламентаристи, така и евродепутати от страни с полярни позиции – Германия и Полша. Във вторник вечер в дискусията ще вземат участие Илхан Кючюк от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, Момчил Неков – депутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Андрей Новаков и германският християн-демократ и професор от университета в Мюнстер Щефан Гехролд представят нюансите в позициите на Европейската народна партия, а консерваторите и реформаторите са представени от заместник-председателя на групата полския философ и университетски преподавател Ришард Легутко и Ангел Джамбазки.
 „Референдум“ е единственото българско дискусионно предаване, което е реализирало вече няколко преки телевизиоинни дебата с участието на членове на европарламента от различни държави. Водещата Добрина Чшмеджиева, редакторът Татяна Тасева и режисьорът Дамян Серкеджиев вече подготвят за пряк ефир студиото в Брюксел, откъдето са излъчвали  авторитетни телевизионни канали като ВВС, TV5 и белгийската обществена телевизия.
Утре вечер за специалното издание на предаването от белгийската столица и от студиата на БНТ в София ще работи международен телевизионен екип, а зрителите, както обикновено, ще имат възможност да задават пряко своите въпроси и да наблюдават как се променят нагласите на българското общество в хода на дискусията.

Гледайте пряко от Брюксел дискусионното предаване „Референдум“
на 9 април от 21,00 часа по БНТ1!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара