Поредно признание за bTV: Фондация „Димитър Цонев“ награди Светослав Иванов

Водещият на „120 минути“ беше отличен с приза най-добър телевизионен водещ

Водещият на най-гледаното обзорно актуално предаване в българския ефир – „120 минути“,  Светослав Иванов получи годишната награда на фондация "Димитър Цонев". Той беше отличен с приза най-добър телевизионен водещ, като освен почетна грамота, му беше връчен и барелеф в памет на българския журналист Димитър Цонев.
„Благодаря на колегите, които са оценили усилията на „120 минути“. Нашият екип се стреми да бъде носител на качествена журналистика, което е основен стълб в работата на нюзрума на bTV. Не е особено лесно в днешно време, но си мисля, че когато спазваме класическите правила, измислени много отдавна, тогава влизаме в ролята си и на пазители на нашата професия, която се променя доста бързо. Така че това е една от най-ценните ми награди”, коментира Светослав Иванов.
„120 минути“ е знаково предаване за българския телевизионен ефир. От началото на 2019 година то продължава да бъде категоричен избор на голяма аудитория, която по данни на GARB достига до 39% от всички пред ТВ екрана. През призмата на качествената журналистика и емблематичните марки „Коментар на водещия“, „Роуминг“, „Големите“, „Долината на успеха“, „Време за отговори“, „Главната роля“ и други, най-гледаните издания на предаването са достигнали до близо 900 000 зрители през 2019 г.

Светослав Иванов е носител на множество награди, сред които „Робер Шуман” на Европейската комисия за разследването „Полумесец в Короната” за ислямистките движения в Лондон, награда от Съюза на българските журналисти (СБЖ) за принос към телевизионната журналистика - „Златно перо” през 2016, отличие достойно отношение към българския език на СУ „Св. Климент Охридски” през същата година,  трикратно е обявяван и за репортер на годината от екипа на bTV Новините.

Светослав Иванов е автор и на хитовия сборник с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“, а втората му книга „Чудовища и будители“ (2017) – събира 75 коментара от мини рубриката му, с която в началото на всяко предаване провокира у зрителите размисли за събитията и явленията с реален ефект върху качеството на живота у нас и по света.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара