Мария Силвестър и бригадата на Караджов подадоха ръка на семейство на дете със Синдром на Даун и левкемия в „Бригада Нов дом“ по bTV

Социалният проект на bTV „Бригада нов дом“ сбъдна мечтата на едно смело и сплотено семейство да имат уютен дом за своите деца. Мария Силвестър, бригадата и Караджов превърнаха мрачното жилище на Надя и Иван в светло пространство, което отговаря на нуждите на малката Мария, засегната от Синдрома на Даун. Момичето се бори и с коварна левкемия. По сигнал на поета Мартин Стратиев така чакано чудо стопли сърцата на родителите и зарадва малкия Ники.
Надя и Иван са щастлива двойка от 10 години. Две от тях те чакат първата си дъщеря – Мими. Когато майката научава, че рожбата й има Синдром на Даун, тя е съкрушена и изпада в депресия. Мъжът й я подкрепя и уверява, че ще се справят заедно с любов и грижа. По съвет на лекарите Надя скоро забременява с второто си дете – Ники, защото според науката, ако разликата във възрастта им е малка, има шанс Мими да се развива по-добре. И двамата родители са на седмото небе от щастие, докато миналата година малката получава обрив. Диагнозата е остра лимфобластна б-клетъчна левкемия. И двамата я възприемат като поредното изпитание, през което трябва да преминат, за да станат още по-силни. Започват химиотерапия, а когато се налага да подстрижат Мими, Надя също премахва косата си, за да се възприеме детето по-лесно. В следствие на лечението малката е с наднормено тегло и тежка остеопороза, поради което става силно чуплива и не трябва да се движи. Затова, против волята си, сменя леглото с инвалидна количка. Семейството решава да изпрати Ники при баба и дядо, за да предотвратят пагубни вирусни заболявания за кака му.     
Сплотено семейство, притиснато от несгодите, продължава да мечтае и да търси пътя към по-светли дни. Надя е напълно посветена на грижите и лечението на дъщеря си, а Иван работи почти денонощно. Майката има две икономически специалности, магистратура и двугодишна специализация, но в бюрото по труда й дават минимални надежди за работно място. От 6 години няма никакъв социален живот. Единствената подкрепа идва от „Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун” и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Дори обстановката там влияе позитивно на Мими. Но домът им има точно противоположното въздействие – мрачният и сив апартамент пази мебели на 30 години, подовите настилки и деколина по стените събират прах и предизвикват алергия на майката. Банята е мухлясала, мивката липсва, а единственото пространство, което Иван е успял да ремонтира, е детската стая. Те мечтаят за слънчев апартамент, в който да отглеждат слънчевта Мими и малкия Ники.   
Бригадата и Караджов се впуснаха смело в преобразяването на апартамента. Те подмениха мокетите с ламинат и деколина с нова мазилка, за да решат проблема на Надя с алергиите. Коридорът стана светъл и просторен, всекидневната – модерно пространство, където семейството да прекарва време заедно, а родителите да имат свое собствено кътче. Майсторите-герои съобразиха цветовете в детската стая с нуждите на Мими и я оборудваха с нови мебели. Най-много усилия те вложиха в ремонта на кухнята и банята, които претърпяха тотална трансформация. Наред с хумористичните паузи, Жабето научи Мария да работи с маламашка, а Караджов се справи с големия проблем с хлебарките, който измъчва семейството отдавна. Докато домът им се променяше, Надя и Иван отидоха на романтична вечеря. Двойката от години не си е позволявала да обърне внимание на себе си или да остане за малко насаме.
„Бригада нов дом“ осъществи поредната си благородна мисия, а удовлетворението от щастието на семейството беше най-голямата отплата. Надя и Иван са живия пример за това, че когато в едно семейство има любов, то няма трудност, която да го събори. Техните трудности продължават, защото Мими отново има нужда от сериозно лечение. Всеки, който иска да направи добро и да помогне, може да намери банковата сметка на семейството на сайта www.btv.bg/shows/brigada-nov-dom

5 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

 1. Здравейте защо Бтв не пускат новият сезон 12 на германският хит Лекарски сериал Лекар в планината

  ОтговорИзтриване
 2. Здравейте харесвате ли Новият Испански сериал Барьт на Пепе според мен Бтв Комеди ще им падне рейтингьт много без Новите Сьседи

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, не го гледам. Съседите са класика. Поздрави!

   Изтриване
  2. Здравейте да прави сте Искаме си Новите сьседи дори отново от сезон 1 да пуснат повторение

   Изтриване
По-нова По-стара