Нова Броудкастинг Груп поднови правата за излъчване на Формула 1 до края на 2021 г.

Нова Броудкастинг Груп отново придоби правата за излъчване на надпреварите от Формула 1 през следващите два сезона от 2020-2021 година. Привържениците на високите скорости ще могат да се насладят на състезанията в спортния пакет DIEMA XTRA, който включва каналите DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2. Надпреварите ще бъдат достъпни и за потребителите на абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA.

Със запазването на Формула 1 в своето портфолио Нова Броудкастинг Груп затвърждава инвестицията си във висококачественото спортно съдържание. Според отчетените от NIELSEN ADMOSPHERE BULGARIA данни, всеки от последните два сезона на Формула 1 и предаванията свързани с шампионата, привличат близо милион зрители от аудиторията в България. Текущият сезон, чийто финал е на 1 декември, вече е достигнал до 950 788  зрители (Reach ‘000). Най-обичаният автомобилен шампионат заема достойно място в първокласната и разнородна програма на DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA. Освен него почитателите на спорта у нас имат възможност да следят и най-популярните състезания от футбола, баскетбола, волейбола  и бокса.

Сезон 2020 обещава още повече емоции за всички следящи излъчванията, защото в календара на Формула 1 ще видим рекордните 22 състезания, включително надпревари от нови дестинации като Зандворд в Холандия и Ханой във Виетнам. С нетърпение се гледа и към новата ера на Формула 1, която ще настъпи с въвеждането на новите регулации през 2021 година.

Подготовката за всеки състезателен уикенд ще започва още от четвъртък, когато експертите ще споделят своите прогнози, очаквания и любопитни факти за идния старт при Иван Петров и Лъчезар Пройнов във „Формула 1 Токшоу”. Петък и част от събота са посветени на тестовите сесии, кулминиращи с квалификация в съботния следобед. В неделя зрителите ще гледат надпреварата на живо и ще посрещнат новите победители, а в понеделник всеки, пропуснал събитията от предходния ден, ще има шанс да компенсира с обзорна версия. Във вторник екипът подготвя екстра съдържание, разкриващо допълнителни детайли зад кулисите на подготовката и състезанието. В сряда предстои ново издание на токшоуто, където анализаторите обобщават всичко видяно с подкрепата на зрителите чрез телефонни включвания.

Последното скоростно изживяване за Сезон 2019 на Формула 1 е съревнованието на 1 декември в Абу Даби. То може да бъде проследено от 15:10 ч. в ефира на DIEMA SPORT. Формула 1 се завръща на 15 март в Австралия.

Следете най-интересните спортни събития в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара