Bulgaria ON AIR показва неразказани истории от 10 ноември 1989 година

„10 ноември - неразказани истории“ ще се излъчи тази неделя от 19:30 часа 

10 ноември 1989 година е една от знаковите дати в българската история. На заседание на Политбюро Тодор Живков е принуден да подаде оставка след 35-годишно управление. В навечерието на 30-тата годишнина от това събитие, сложило край на една епоха, националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR ще предложи на зрителите един по-различен прочит на събитията от 1989 година.
Документалният филм „10 ноември – неразказани истории“ на журналиста Миглена Георгиева, която е водещ на Историите ON AIR, ще се излъчи тази неделя от 19:30 часа и ще разкрие малко известни факти от знаменитата дата с помощта на историци, дисиденти и участници в пленума, свалил Живков от власт.

В едночасовия филм зрителите ще видят как идването на власт на Михаил Горбачов се отразява на социалистическите страни от Източния блок и как се създават дисидентските движения. Участниците в пленума на 10 ноември 1989 година
Пламен Вачков и Любомир Шопов ще коментират какво е налагало смяната на Тодор Живков и наистина ли генералният секретар на БКП е знаел, че ще бъде свален от поста си в партията, но ще продължи да бъде председател на Държавния съвет.

Във филма „10 ноември – неразказани истории“ спомените си от преди 30 години
ще разкажат дисидентите Ивайло Трифонов и Петко Симеонов, Константин Тренчев, съосновател на СДС и КТ „Подкрепа“. За историческите аспекти на 10 ноември 1989 година ще говорят Михаил Груев, председател на Държавна агенция „Архиви“, и доц. Даниел Вачков, директор на Института за исторически изследвания към БАН.

Това е поредният документален филм на журналиста Миглена Георгиева, посветен на значимо събитие от българската история. Зрителите на Bulgaria ON AIR я познават от филмите й „Хроники на Свободата“, „Хроники на Съединението“ и „Хроники на Независимостта“,  както и от журналистическата поредицата Историите ON AIR. 

Не пропускайте новия филм на Миглена Георгиева „10 ноември – неразказани истории“ на 10 ноември от 19:30 часа по Bulgaria ON AIR. Очаквайте и втора част от филма.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара