Премиери за деца и възрастни и специална коледна селекция по Da Vinci през декември

Представяме ви премиерите и акцентите по Da Vinci през декември 2019.

Премиери – предавания за деца

Това е яко!
От 1-ви декември 2019 г.


Спят ли мравките? Могат ли морковите да ви помогнат да виждате в тъмното? Защо слоновете не могат да скачат? Удивително е какво можете да научите за три минути! Във всеки епизод има нов въпрос. Яко! Вашите приятели ще бъдат удивени от това колко много знаете! „Това е яко!“ – всеки ден по Da Vinci!

Операция "Ох!"- сезон 6
От 21-ви декември 2019 г. – всяка събота и неделя в 16:30 ч.


Готови ли сте за цял нов сезон на „Операция "Ох!", който ще ви покаже страхотни зъби, необикновени очи, изумителни стави и невероятно издръжливи черепи? Доктор Ксанд и доктор Крис откриват защо кръвта нахлува в главата ви, когато застанете с главата надолу, но не нахлува в краката ви, когато стоите прави. Те изследват какво представлява умственото здраве и защо понякога се чувстваме стресирани. А в спешното отделение се срещат с пациенти с множество необикновени проблеми – един от тях е със забит молив в ухото. Оу! Бъдете с тях, докато разрешават медицински загадки и дават полезни съвети за първа помощ. „Операция "Ох!" по Da Vinci. От 21-ви декември в 16:30 ч.

Премиери – предавания за възрастни
Истината за месото *
1-ви декември 2019 г. – неделя, в 23:00 ч.


Може ли Земята да се справи с непрекъснато растящия ни апетит за месо? Какво месо трябва да ядем, ако искаме да минимизираме нашия отпечатък върху света? Майкъл Мозли разглежда ефекта на апетита ни към месото върху планетата и се впуска в търсене на начини за неговото производство без вреда за околната среда. Може ли отговорът да се крие във връщането към традиционното селско стопанство? Разберете това в „Истината за месото“, 1-ви декември в 23:00.ч.

Климатичните промени в числа *
4-ти декември 2019 г. – сряда, в 23:00 ч.
11ти декември 2019 г. – сряда, в 23:00 ч.


Тревожи ли ви промяната в климата? Не сте сигурни дали това, което чувате, е истинска или фалшива новина? Трима математици – доктор Хана Фрай, професор Норман Фентън и професор Дейвид Спигелхалтер се заемат с цифрите, стоящи зад трите най-важни дебата относно промяната в климата: размера на затопляне на Земята в последно време, количеството на въглерода, който можем да изгаряме безопасно, и степента на нашата ролята в създаването на тези проблеми. Техните открития за това как учените са достигнали до тези цифри хвърлят светлина върху миналите, настоящите и потенциалните бъдещи предизвикателства към нашата планета. Гледайте „Климатичните промени в числа“ на 4-ти и 11-ти декември в 23:00 ч.

Операция "Айсберг" *
8-ми декември 2019 г. – неделя, в 23:00 ч.


Дръжте се здраво за седалките! Това е надпревара с времето, в която екип от учени се опитва да разбере колкото може повече за айсбергите преди тяхното рухване. Подложени на пределно изпитание в условията на суров студ, с помощта на експерти по екстремни спортове и специалисти по оцеляване учените успяват да се изкатерят до сърцевината на айсберга и да се гмурнат в дълбините му. В продължение на два епизода те изследват флората и фауната, за които това е техен дом – от планктона до полярните мечки. Гледайте „Операция "Айсберг", за да се присъедините към тяхното приключение на 8-ми декември в 23:00 ч.

Истината за младежкия вид *
22-ри декември 2019 г. – неделя, в 23:00 ч.


Нашата кожа е един от най-големите и най-важните органи в тялото ни. Тя отразява това, което ядем и пием, нивото на стрес, в което се намираме, и всичко, на което е изложена. Как да се грижим за нея? Има ли неща, които можем да направим, за да изглеждаме по-млади? Бъдете с пластичния хирург Розина Али в „Истината за младежкия вид“, която ще тръгне по следите на най-новите изследвания, обещаващи да ни помогнат да свалим от годините си. Тя открива революция в грижата за кожата и предлага някои полезни съвети, които ще ни помогнат да изглеждаме страхотно на всяка възраст!

Колко е малка Вселената? *
29-ти декември 2019 г. – неделя, в 23:00 ч.


Един странен свят с огромни размери и паралелни вселени, в който предметите падат нагоре вместо надолу. Научна фантастика? Не – научен факт! Учените, които се мъчат да разгадаят съставните части на нашата вселена, установяват че най-малките предмети не винаги се държат така, както очакваме. Трябва ли да пренапишем отново всичко, което знаем за времето и пространството? Разберете с „Колко е малка Вселената?“ Шокиращо е!

Специална коледна селекция

Коледа е! У-хууу! Този ден се чества в цял свят по различни начини. Много хора купуват коледна елха и я украсяват с цветни играчки и светлини. Но, знаехте ли че тази традиция датира още от времето на древните келти? Те са украсявали вечнозелено дърво, за да честват зимното равноденствие – най-дългата нощ в годината. Уау! Гледайте „На лов за култура с г-н Видра“, за да научите повече забавни факти за този древен коледен обичай.

Смейте се до сълзи с „Ужасна история“, която прави преглед на Коледа през вековете.

Получете ценни съвети за това как да избягвате фалшификатите и изберете най-безопасната украса със „Знаеш ли как?“.

А в “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ Фон Болт ще попадне в коледния капан на Джей Ди. Ууупс!
Гледайте на 24ти и 25ти декември всичко това и още удивителни неща в предаванията по Da Vinci. Забавлявайте се!

24-ти декември 2019 г. – вторник от 17:00 до 19:05 ч.
17:00 “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ – „Странник в странна лаборатория & Буря и стрес“
17:20 „Ужасна история“ – „Ужасна Коледа“
17:50 „На лов за култура с г-н Видра“- „Коледната елха“
17:52 “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ – „Вдигане на тежести & Нощта преди старта“
18:15 „Знаеш ли как?“ – „Да направим Коледата специална“
18:40 “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ - „Фон Болт се запознава с Дядо Коледа & Приятен полет за всички“

25-ти декември 2019 г. – сряда от 10:05 до 12:05 ч.
10:05 “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ – „Странник в странна лаборатория & Буря и стрес“
10:25 „Ужасна история“ – „Ужасна Коледа“
10:53 „На лов за култура с г-н Видра“- „Коледната елха“
10:55 “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ – „Вдигане на тежести & Нощта преди старта“
11:20 „Знаеш ли как?“ – „Да направим Коледата специална“
11:45 “Тайната лаборатория на Томас Едисон“ – „Фон Болт се запознава с Дядо Коледа & Приятен полет за всички“

*[Изображенията, предоставени за тези предавания, изискват уведомление за авторско право от притежателя на авторското право на лицевата страна на изображението, което не може и не трябва да бъде премахвано]

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара