Световноизвестни космонавти разкриват детайли за Вселената в „Авиошоу“

На 7 декември Bulgaria ON AIR ще излъчи ексклузивни интервюта с Жан-Франсоа Клервоа и Александър Лазуткин
Кога могат да започнат полетите до Луната и Марс, как се развива международното сътрудничество в изследването на Космоса и как се сбъдва една мечта? Отговорите на тези и още въпроси ще дадат космонавтите Жан-Франсоа Клервоа и Александър Лазуткин в „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR на 7 декември от 16:00 часа. Авторът и водещ на предаването Александър Богоявленски разговаря за втори път с Клервоа по време на престижния форум на директори и председатели на бордове на авиокомпании и производители от цял свят APG World Connect, който се проведе в Монако в началото на ноември. Екипът на Авиошоу бе единственият от България, поканен на значимото събитие.
„Ще се върнем на Луната със сигурност в следващите 10 години. Може би няма да бъде през 2024 г., както обявиха САЩ. Трудно е да подновиш разработките за апаратите за кацане на Луната. Имаме ракета, имаме космически кораб, но нямаме апарат за кацане“, каза Клервоа пред „Авиошоу“.
В края на ноември, по време на Дните на авиацията и Космоса в София, „Авиошоу“ се срещна и с руския космонавт Александър Лазуткин.
„В началото имаше само 2 страни - САЩ и СССР. Но сега европейските държави се научиха да строят космически кораби, да правят ракетоносители. Китай излезе в Космоса и също започна сам да се развива. Вече не са само 2 страни, а могъща група. Сега вече живеем във време, когато ще видим нов скок в Космоса", каза Лазуткин.
Не пропускайте „Авиошоу“ в събота от 16:00 часа по Bulgaria ON AIR. Епизодите на предаването можете да гледате и в YouTube.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара