Телевизионният канал Da Vinci дублира на български забавните си детски образователни предавания

Образованието и забавлението се съчетават отлично в този телевизионен канал, фокусиран върху знанието!
За да отбележи началото на празничния сезон, телевизионният канал Da Vinci дублира своите най-добри детски образователни предавания на български език. Тези многократно награждавани програми от цял свят насърчават любопитството и творчеството и превръщат откриването на нови факти в повод за споделяне със семейството, учителите и приятелите. Наука, математика, култура, природа, история, спорт – по Da Vinci може да се открие всичко това. С много практични неща, които да бъдат изпробвани у дома, предаванията гъделичкат ума на децата, докато държат скуката надалече. Обхванатите теми са актуални, добре проучени, осигуряващи съдържание с най-високо качество. И сега, с предавания, които са дублирани на бълграски, каналът прави още по-разбираеми за децата в България много от интересните и провокиращи мисълта понятия. Da Vinci прави ученето още по-лесно с атрактивно образователно съдържание вече с дублаж на български.
Като световен бранд, присъстващ в над 100 страни и над 30 милиона домакинства, Da Vinci се гордее с това, че предоставя безопасна, позитивна и модерна телевизонна среда за гледане, без неподходящо съдържание. От първото си излъчване през 2007 г., Da Vinci си изгради завидна репутация, благодарение на качеството на информацията, която излъчва. Тове е видимо от многобройните награди, с които са удостоени програмите на канала, сред които отличия от „Международни детски награди „Еми“, „Детски награди БАФТА“, „Канадски екранни награди“, „Награди на американския филмов институт“ и много други. А наскоро приложението Da Vinci Kids, което все още не се предлага в България, спечели международно признатия сертификат ,,kids safe”, което допълнително доказва, че безопасността на съдържанието е основно изискване, върху което канал Da Vinci силно се фокусира.
Освен че има голям принос в образователното съдържание за деца, Da Vinci излъчва и великолепни програми и за тийнейджъри и възрастни. Откривателството се насърчава в семейната среда и интересните документални филми на канала са насочени към млади и стари с идеята да създадат среда за всички поколения, които да споделят заедно своите приключения в ученето. Така каналът предлага телевизионно забавление за цялото семейство!
Ето кога могат да бъдат гледани и за какво става дума в някои от невероятните предавания на Da Vinci, които вече са с дублаж на български.
„Операция „Ох!“ - всяка събота и неделя от 16:30 ч.
Лекарите и еднояйчни близнаци Крис и Ксанд ван Тюлекен упорито си проправят свой път в света на медицината и биологията, за да покажат как функционира невероятното и удивително човешко тяло. и какво се случва, когато то не функционира както трябва! С лудите експерименти, които провеждат, те показват защо това, което ядем, има значение и как всичко в организма е свързано. От странното до невероятното - време е да разберем от какво всъщност сме направени!
„Уголемена наука“ - всяка събота и неделя от 17:00
Преодоляване на гравитацията с безмоторен самолет от обръчи? Построяване на кула, която може да издържи на земетресение? Овладяване на мощта на мълнията? Всеки епизод от тази научна поредица започва с водещия Фил, който демонстрира малък по мащаб експеримент и показва на аудиторията как този експеримент може да бъде направен у дома. След това Фил изважда експеримента на открито място и прави версията в суперразмер, за да постигне максимален ефект.
„Ужасна история“ - всяка събота и неделя от 17:30
Историчeски коректна и изключително забавна, тази многократно награждавана поредица разказва историята такава, каквато наистина е била – с всичките й ужасни последици! Герои, злодеи и чудати романтици помагат историята да оживее и открояват и забавната й страна. Малките зрители ще научат защо Хенри VIII не е бил подходящият човек, от когото да се получават съвети за запознанства, и защо животът на децата във Викторианската епоха не е бил забавен. И със сензационни песни от различни векове те ще се срещнат с Флорънс Найтингейл, шотландската кралица Мария Стюарт и много други.
„Знаеш ли как?“ - всяка събота и неделя от 18:00
Превъзходното шоу на Da Vincvi, наречено „Знаеш ли как?“, разкрива невероятни любопитни факти и последните новости в научните изследвания. Всеки епизод обяснява част от ежедневието ясно и просто,  с фокус върху здравето и здравословния начин на живот, човешкото тяло, животните, земята, дома, храната и технологиите. Надникнете зад кулисите, за да откриете тайните на живота, който ни заобикаля.

Канал Da Vinci е достъпен в мрежите на A1, BULSATCOM, NET1, VIVACOM и други оператори.

FB: @davincikidstv
Instagram: @davincikidstv
Web: www.davincikids.tv

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара