„Дай път“ в „Темата на NOVA“

Броени дни преди Коледа и Нова година, когато всички обмислят дали и накъде да поемат, за да посрещнат светлите празници, репортерът Велина Сашева и операторът Кирил Тасев представят автомобила не само като желязо, а като приятел, професия, хоби и свобода да тръгнеш на дълъг път.

„Какъвто съм аз, такава ми е колата”, казва един от героите на Темата – таксиметров шофьор. Таксиметровите шофьори, защото такава им е професията, виждат от колите си много. А колата им служи за дълбок анализ. Освен това тя също има душа, нервна система, сърце, мозък и мускулатура. Какви тайни за тях ще ни разкрият автомонтьорите, очаквайте в Темата на NOVA.


За живота на път, за болестите на автомобилите, за манията да ги притежаваме или пък да възкресяваме ретро модели, за радиото като душата на един автомобил –  за всичко това тази неделя разказва „Дай път”.

Всяка стъпка може да е пътешествие. А във всяко пътешествие има искра. За някои това е колата, за други – ходенето пеша, с тролей, автобус, трамвай, метро, влак, самолет или лодка. Няма никакво значение къде е искрата, стига да я пазим... И да ѝ разрешаваме да пламне. Какво обичаме и как го изричаме е без значение, ако съобразим, че и другите около нас шофират, ядосват се, бързат, изчакват. Или просто искат да помълчат. Шофирането издава за нас повече, отколкото бихме искали да кажем на непознати. Сближава, без да знаем.

Авторът Велина Сашева е ретро маниак, притежава специален модел „Москвич“ и носи снимката му винаги със себе си. Тя показва с чувство за хумор една неочаквана гледна точка към превозното средство – един от съвременните символи на движението и на желанието на хората за промяна и приключения. Но и отражение на личността на собственика.

Гледайте „Дай път“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 15 декември, веднага след централната емисия новини

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара