"На чисто!" - празничните тв програми

Днес в рубриката ни „На чисто!“ ще коментирам кой какво избра да пусне по празниците по телевизията и как аз бих „расфасовал“ и пренаредил празничната програма на телевизиите, ако имах тази възможност.

Стари коледно-семейни филми, концерти на родни и световни звезди, празнични издания на популярни шоу програми – това накратко е резюмето както всяка година на ефира по празниците. Накратко – нищо интересно и нищо, което да си заслужава вниманието да стоиш вкъщи пред телевизора вместо да излезеш да се почерпиш с приятели.


Започваме с bTV. Единствената голяма телевизия, която не е българска собственост от години разчита на едни и същи филми по празниците. За n-ти път гледахме "Сам вкъщи". Концерти на Любо Киров и Веселин Маринов. Толкова ло няма нови коледни филми питаме? За дилми като "Сам вкъщи" които сме гледали по 1000 пъти има нишови канали. Съвсем спокойно може да го набутат в програмата на bTV Comedy или на bTV Cinema. Сигурно вече знаете мнението ми за новогодишната програма на bTV. Ужас! Така бих я определил с една дума. "Комиците и приятели" отново заложиха на традицията. Нищо ново, което да разчупи вече до болка втръсналите ни актьори, колкото и да са добри хората на Любо Нейков. И вместо да върви нагоре с наближаването на новата година и да привлича зрителите към екраните bTV падна още повече с избраните моменти (да си кажем честно - повторението) на "Гласът на България".


NOVA изгони "Господарите" и също изостана много в сравнение с предишни години. За разлика от bTV тук имахме няколко премиерни заглавия по празниците. "Коледа и Лешникотрошачката", българският филм "Smart Коледа", "Най-сладката Коледа", "Мис Коледа" и традиционния Дисни маратон бяха доста добри попадения. "Българската Коледа" тази година също беше по NOVA. И тъй като споменах "Господарите" да поговорим и за новогодишната програма на телевизията. Магърдич и хората му отново присъстваха в нея с "Маскираният певец". След края му вместо обичайната порция "Господари на ефира" се излъчи филма "Зоотрополис", което срина NOVA назад в рейтингите точно час преди настъпването на 2020 година.


БНТ просто няма какво да ги коментирам. Там всяка година е едно и също. Разчитат си на традициите. Тази година заради слабите програми на конкурентите БНТ се представи много добре на нова година.


И новият-стар играч на пазара, който предложи може би най-добрата новогодишна програма тази година - 7/8 ТВ. Слави и компания отново бяха номер 1, като според рейтинг данните телевизията на "Дългия" е по-гледана и от речта на президента.

Та това е коментарът ми за тази седмица. Така виждам аз празничните програми на телевизиите, а после моля да не ме обвинявайте че съм пристрастен, може и да съм, но работата на тая рубрика не е да съм обективен, а да си изразя личното мнение. И така до следващия път… 🙂

2 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

  1. Здравейте може ли да направите какви сериали харесвате по бг телевизията
    Брагодаря ви
    Лек ден

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Моля отговорете на вьпросите ми
    Брагодаря ви
    Лек ден

    ОтговорИзтриване
По-нова По-стара