БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ще излъчи едноименното произведение на Николай Василиевич Гогол – „Нос“

На 2 март (понеделник), от 22:00 часа, БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ще излъчи едноименното произведение на Николай Василиевич Гогол – „Нос“.
Магическият реализъм, съчетан с фантастика, е заснет през 1975 год. Представлението е режисирано от Павел Паволов, а негов оператор е Йордан Йорданов.
Ролите реализират Николай Бинев, Васил Димитров, Петър Петров, Вълчо Камарашев, Марин Янев, Живко Гарванов, Домна Ганева, Татяна Лолова и Люба Алексиева.
В „Нос“, Гогол пренася усещането си за световен хаос, катаклизъм и необратима трагедия, която се случва на хората, но която те не забелязват. Като изобличител на човешките и обществени пороци, той изразява своята нетърпимост към примитивното самодоволство, дребнавите амбиции и безсмисленото съществуване на тълпата, далеч от просветлението и високите идеали.
Гогол e най-загадъчното явление в руската литература. Смятан от съвременниците си за душевно болен, обсебен от призраците на невидими фантастични, тайнствени, демонични и магични сили, той умира на 43 години в религиозна екзалтация, страдание и в крайно изтощение, опитвайки се, чрез гладуване да изпъди дявола от себе си. Последните му думи са: „Ще се смея през сълзи“. 
Гледайте в понеделник, 24 март 2020 г. - 22:00 ч. само по БНТ1!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара