Музиканти пред Bulgaria ON AIR: Квотата за българска музика в ефира ще стимулира младите изпълнители

Маргарита Хранова, Есил Дюран и композиторът Борис Павлов гостуваха в „Директно“

Въвеждането на квота за българска музика в ефира ще стимулира младите изпълнители и музиканти. Около това мнение се обединиха Маргарита Хранова, Есил Дюран и композиторът Борис Павлов в студиото на предаването „Директно“, по Bulgaria ON AIR.
Тази седмица десетки изпълнители подкрепиха предложението за въвеждане на квота за българска музика в ефира. Идеята е 30% от музиката, която звучи по радиостанциите и в телевизионните канали да бъде на български език. 

„Когато вече имаш творческо начало, продължаваш да работиш и не чакаш да се въведе квота. Но когато стартираш музикална кариера и знаеш, че имаш ефир и хората ще чуят изпълнението ти, това наистина е голям стимул“, заяви Есил Дюран.

Според нея музиката, която се пуска в ефира, има огромно влияние върху подрастващите и младите изпълнители.

„Те се учат от това, което слушат в ефира, а то е преобладаващо на английски език“, обясни изпълнителката. 

Маргарита Хранова беше категорична, че част изпълнителите избират да пеят на английски език, защото било по-лесно.

„Английският език е много звучен и се пее лесно на него. Много често в различните музикални формати може да се види, че изпълнители пеят прекрасно на английски език и, когато трябват да изпълнят песен на български, нещо се случва“, заяви в студиото на „Директно“ Хранова.

Композиторът Борис Павлов смята, че повече млади изпълнители избират да пеят на английски език, защото смятат, че това е бърз трамплин към световна слава.

„Това е голяма илюзия, защото минаха много години, откакто паднаха всякакви забрави и ограничения, които спираха изпълнителните преди 1989 година, и нищо не се случва“, заяви Павлов.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара