Chef Андре Токев: Още в първия епизод на новия сезон на "MasterChef" ще се случи нещо съвсем ново

Chef Андре Токев гостува в студиото на „Преди обед“, за да коментира менюто на предстоящата в неделя церемония по връчване на Оскарите, хранителните режими на звездите и „неземните“ ястия, които се готвят в новия сезон на MasterChef.

Топ – кулинарят разказа на Деси Стоянова за срещата си с номинираната за най-добра актриса Чарлийз Терон в Берлин. Той я е нагостил със салата, паста със свежи домати, пилешко и скариди. Chef Токев коментира и решението за менюто, което известният готвач Волфганг Пук ще приготви за церемонията в Долби Тиътър. Тази година то ще съдържа 70 % вегетариански и вегански предложения, но все пак ще включва и такос с лангустини или омари и позлатената шоколадова статуетка. Впечатляващи ще бъдат зеленчуковите пролетни рулца от дайкон и азиатски аромати, както и „алпийската“ паста с тежък сос от сирене.

Chef Токев сподели, че и той самият е изпробвал веган режим. Това се е случило по времето, когато е работил заедно с родителите си в ресторант в Германия.  Той сподели, че не е приемал достатъчно протеини и е усетил сериозен спад в енергията. Затова се старае да балансира консумацията на месо, въпреки афинитета си към вкусовите му качества, като няколко дни в седмицата се храни предимно със зеленчуци.

Световната тенденция към развиване на веган храненето се забелязва както на световни кулинарни състезания, така и в новия сезон на MasterChef, който се завръща в ефира на bTV на 24 февруари в 21:00 ч. Chef Андре Токев подчерта посланническата роля на Chef Силвена Роу за популяризиране на веган културата.  Самият той също изследва огромните й възможности и е разработил специално деугустационно меню за своя ресторант. Кулинарят разкри, че участниците се намират в една още по-оспорвана надпревара с нови правила. Но и шестото поколение хоби-готвачи демонстрират отлични качества. Даде пример с поведението им във високостресови ситуации, когато те се „движат по-добре от професионални готвачи и правят невероятни чинни“. И допълни, че са много интересни като личности, имат интересни идеи, но и новият регламент предполага нетрадиционни ходове. „Има нови начини да избягват елиминациите, печелят по-интересни привилегии. Още в първия епизод ще открият нещо ново, което ще предопредели играта MasterChef!“, разкри той.  „Тази година в MasterChef ще има и много интересни мастъркласове. Поканили сме и млади колеги тази година. Chef Силвена Роу ще покаже интересни веган рецепти. Chef Михалчев ще затрудни участниците с японска кухня. А аз ще ги науча на класическа френска кухня с лек примес на българска. Това е моят стил на готвене", разказа Chef Андре Токев.

1 Коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

 1. Знаете ли кое е най-абсурдното покрай това реалити?

  Андре Токев - по-известен като Шеф Андре Токев - наема служители в собствените си заведения при следните условия:


  5-дневна работна седмица, с по 12 часа продължителност на работния ден.
  осигуровки на минимална заплата.
  реално плаща в плик, под масата, спестявайки пари от собствените си служители.
  Това се уверих в скорошна среща с представители на неговия бизнес - бях на интервю за работа. Запознавайки се обачче с тези условия, бях меко казано огорчен. Не очаквах именно Андре Токев да предложи такива условия на работа на потенциалните си служители - те по-скоро биха подхождали на провинциална квартална кръчма.

  Но - той си знае. Кой съм аз, че да се меся в бизнеса му?

  Явно в професионалните среди гореспоменатите факти са публична тайна.
  Не съм проверявал дали има и други запознати с условията на Андре спрямо служителите му. Честно казано не ме интересува.

  ОтговорИзтриване
По-нова По-стара