Древните корени на модерните технологии и личният живот на великите владетели по History2 през март

Представяме ви акцентитe и премиерите през март 2020 по канал HISTORY2.

Cheating Hitler: Surviving The Holocaust (1x60’)
1-ви март, неделя, 22:00


Трима канадски жители, оцелели от Холокоста, посещават отново родните си градове, местата на извършване на убийствата, архивите и скривалищата в търсене на улики, които да отговорят на въпроси от миналото им. Максуел се чуди какво се е случило с бебето, спасено от него в една гора през 1943 година. Хелън иска да научи повече за съдбата на брат си. А Роуз проследява последните стъпки на майка си, след като й е спасила живота. Тези оцелели от времето на Холокоста са обременени от съзнанието, че са последното живо свързващо звено към него. Филмът отправя силно предупреждение от дебрите на историята, с вдъхновяващи разкази за оцеляване, давайки последна възможност за разрешаване на дългогодишни загадки.

Ancient Impossible (10x60’)
От 7-ми март, всяка събота, 22:00


Новият сериал на HISTORY2 „Ancient Impossible“, продължава от мястото, на което завърши продължилият дълго време по HISTORY „Ancient Discoveries“. В това следващо повествование „Ancient Impossible“ разкрива колко много от съвременните технологични постижения всъщност са създадени преди векове. Колосални паметници, невъзможни постижения на техниката и изключително прецизни технологии – древният свят е бил далеч по-развит, отколкото някога сме си представяли. Ще пътуваме назад в историята, за да разкрием една коренно различна картина на миналото, с иновации, изпреварили значително времето си, които все още се използват и в наши дни. Сега новата наука разбулва един изгубен свят, който прилича на нашия много повече, отколкото сме предполагали, и показва как модерните технологии имат своите корени в древния свят.

Private Lives (6x60’)
От 16-ти март, всеки понеделник, 22:00


Склонността на царица Хатшепсут да се облича като мъж, странната колекция от предмети на цар Неусетеп или необичайната мания на Петър Велики да колекционира запазени останки от деформирани бебета, както и да практикува зъболечение върху своите слуги, без да е квалифициран за това… Това е личният живот на великите световни владетели.

Hiroshima (1x90’)
29-ти март, неделя, 22:00


През август 2020 година ще отбележим 75-тата годишнина от бомбардировката на Хирошима. През 1942 година правителството на Съединените американски щати предприема действия, с които се надява да сложи бърз и окончателен край на Втората световна война. В условията на извънредна секретност и с помощта на неограничени средства, най-великите учени на времето са събрани, за да работят заедно върху “Проекта Манхатън”. В 8:16 часа на 6-ти август 1945 - ден, който променя света завинаги, тригодишните технологични постижения експлодират във вид на атомна бомба. Тази продукция от два епизода ще представи технологията, свързана с този съдбоносен момент.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара