Домусчиев: NOVA ще сезира КЗК за договора на bTV с Български спортен тотализатор

"Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!", написа Кирил Домусчиев, собственик на  "Адванс Медиа Груп" по повод публикуваната днес от Васил Божков във "Фейсбук" паметна записка от среща с Домусчиев. Записката съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросната среща му е оказан натиск да подпише рекламен договор.

"Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България", пише още Домусчиев.


По-рано днес Васил Божков, който е в Дубай след като му бяха повдигнати 11 обвинения, сред които за ръководене на организирана престъпна група, публикува във "Фейсбук" паметна записка от среща с Кирил Домусчиев на 10 юли 2019 г.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара