Бухалки за правителството в 47-мия ден на протести

Протестиращи се събраха в "триъгълника на властта" за 47-ма поредна вечер. Недоволните искат оттеглянето на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

Около фонтана пред президентството се събраха хора на различна възраст и с различни политически убеждения. Младежи, семейства с малки деца, велосипедисти. Чуваха се освирквания и скандирания "Оставка". На площада беше пуснат да звучи и един от записите, за който се предполага, че е с гласа на премиера Бойко Борисов.

Засилено бе полицейското присъствие пред сградата на Министерския съвет.

Днес, вместо да ни чуят, изпратиха мутри на Софийския университет, заявиха от "Отровното трио".

Сред основните искания на протестиращите са безусловна оставка на кабинета "Борисов", служебно правителство, което да подготви и проведе извънредни парламентарни избори, въвеждане на машинно и дистанционно гласуване, както и реформа на правосъдната система.

Протестиращите в центъра на София дариха символично бухалки на правителството. Бухалката е символът на управлението на Бойко Борисов, каза Арман Бабикян от организаторите на протеста. По думите му държавата на Борисов се управлява по правото на силата, а хората искат да се управлява със силата на правото.

Организаторите призоваха за масов протест на 2 септември, когато се очаква парламентът да проведе първото си заседание след ваканцията.

След като изслушаха химна на България протестиращите се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител". Освиркаха сградата на Народното събрание, поздравиха палатковите лагери пред Софийския университет "Св.Климент Охридски" и на Орлов мост.

Движението на автомобили в района е блокирано.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара