49-ти ден на протести и плакат: "За вас бие будилникът!"


Тази вечер сме донесли гражданско шкафче, а не такова, пълно с пари, пистолети и кюлчета, заяви един от лидерите на антиправителствените протести - Арман Бабикян, в 49-ия пореден ден на недоволство в столицата.

То продължава, както беше посочено и на вчерашния протест, с искания за оставки на правителството и на главния прокурор, служебен кабинет, предсрочни избори и реформи.

Времето му изтича, каза Арман Бабикян, след звука на алармата от малък кварцов будилник, който се чу на площада. Този будилник с надпис "Оставка" и "ГЕРБ" е за вас, Борисов, за вас бие будилникът, добави Бабикян. Какво да правим ние - без парите, пистолетите и златото, решихме да събираме гражданското мнение, каза Арман Бабикян и обясни, че всеки може да напише своите мотиви за оставката на премиера и за предсрочни избори. По думите му шкафчето с мотивите на гражданите на площада е важното нещо, което управляващите трябва да чуят, защото "това е свободният глас на българите".

Ние спим до такива обикновени шкафчета, затова и сме го донесли тук, обикновено държим книги върху тях, не можем да очакваме същото от вас, г-н Борисов, каза Бабикян. Протестиращи веднага се заеха да изразят писмено позициите си, което, по думите на Бабикян, ще се прави тази вечер, но и през следващите дни.

Борисов, вие сте министър-председател, затова ви плащаме, ваша работа е да ги нахраните, затова плащаме данъци, заяви Бабикян пред събралите се повод на упреци, че на протеста се изхвърля храна вместо да бъдат нахранени гладни и бедни хора.

Думите му бяха последвани от скандирания "Оставка". Всички домати, яйца, и каквото сте видели, сме купили с наши пари и получили от дарители, това са били развалени и преоценени храни, а не годни. Качествена храна не сме хвърлили, вие сте тези, които хвърляте нашите пари, заяви Бабикян.

По-рано тази вечер протестиращи отново се събраха в пространството около фонтана пред президентството, където традиционно се вееха български трибагреници и от 20.00 ч. от камиона с озвучителната техника протеста започна да подгрява рок музика. Актуалното от днешния ден е отразено на табло, висящо на една от тентите до бившия Партиен дом - "Ден 49 - Дани Кирилов - Оставка?". Подадената оставка беше коментирана иронично от ораторите на протеста тази вечер. Той завърши с обещание за готвения на 2 септември още от сутринта протест.

След митинга до президентството недоволните отново се отправиха в шествие към Орлов мост, за "да си нагледат барикадите". Блокирани остават кръстовищата на площад "Независимост", при Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и на Орлов мост, където са разположени палаткови лагери. Автомобилите на спешната медицинска помощ продължават да преминават свободно през блокадите.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара